Zavřít reklamu

Dnes existuje spousta možností, kde sledovat, ač často za poplatek, streamovaný video obsah. Převážně ve Spojených státech je takových služeb opravdu značné množství, byl tedy proveden průzkum ACSI, což je index spokojenosti amerických zákazníků. Hodnoceno bylo celkem 19 služeb (5. místo obsadily „všechny ostatní“), z nichž se Apple TV+ umístila až na 12. pozici.

Hodnocení konkretních služeb bylo v rozpětí 0 až 100, Apple TV+ získala celkem 74 bodů, stejně jako Google Play a HBO. Leckdo může namítnout, že Apple TV+ je velmi mladou službou, takže se dalo podobné umístění v žebříčku očekávat. Je důležité ale zmínit, že na první příčce se s 80 body umístila Disney+, která je na trhu přibližně stejně dlouho jako Apple TV+. Videostreamovací služba od společnosti Disney dokonce o 2 body zastínila Netflix. Úspěch Disney+ se ale očekával. Už půl roku od spuštění měla služba celosvětově 54,5 milionů odběratelů. Hlavním lákadlem je obsah od Disney, Pixaru, Marvelu, National Geographic či Star Wars. Podle zákazníků má tato služba také nejlepší původní obsah, přičemž byl často zmiňován seriál Mandalorian. I přes lepší hodnocení Disney+ je Netflix stále největší službou, jelikož má zhruba 183 milionů předplatitelů.

Co se týče Apple TV+, zákazníci často vytýkají málo obsahu, který nikterak nevyniká kvalitou. Společnost ale údajně jedná o zařazení „klasických“ filmů a seriálů, které by mohly zákazníky přilákat. Podle odhadů investiční banky JP Morgan má Apple TV+ mít v roce 2025 až 100 milionů předplatitelů. Vše ale bude záležet na skutečnosti, jaký obsah svým zákazníkům Apple poskytne. Kterou streamovací službu používáte vy?

tabulka
Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.