Zavřít reklamu

Společnost Hublot není potřeba příliš představovat nikomu, kdo se alespoň částečně zajímá o svět hodinek a v tomto případě si dovolím říct také módy. Přece jen Hublot není až tak o vysoké hodinařině, jako spíš o dokonalém marketingu, který dokázal ze společnosti prodávající v devadesátých letech hodinky za pár set dolarů udělat během tři desetiletí fenomén, které mu jsou ochotni lidé platit statisíce i miliony za legendární modely jako je Big Bang. Hublot založil vše na tvářích známých sportovců a umělců, se kterými spojil své síly a v jeho nabídce najdete kolekce desítek světových hvězd jako je Usian Bolt, Dwayne Wade, jezdci F1 a desítky dalších. Zkrátka ať už jste fanda jakéhokoli sportu na světě, najdete si mezi celebritami se kterými Hublot spolupracuje tu svou, které fandíte.

Nyní však není řeč o klasických hodinkách, ale o nejnovějším modelu, který nese název Big Bang e titanium, respektive Big Bang e Black Ceramic. Jak již název napovídá, jedná se o Smartwatch vycházející z modelu Big Bang, který je pro značku naprosto ikonický. Tento model vyveden buď v keramickém nebo titanovém pouzdře ukrývá nově nejdražší smartwatch na světě, které běží na systému Google Wear OS. Displej má rozlišení 390×390 pixelů a díky velikosti 30,8mm nabízí skvělou husottu 327 pixelů na palec. O výkon se stará procesor Qualcomm® Snapdragon Wear™ 3100 společně s 1GB operační paměti a svá data uložíte na 8GB integrovaného uložiště. Nechybí všechny důležité senzory pro měření pohybu, sportovních aktivit, rychlosti atd. Hodinky se nabijí na sto procent kapacity za dvě a půl hodiny a poté vydrží v provozu stejně jako Apple Watch, tedy při intenzivnějším používání zhruba jeden den.

Když už jsme zmínili, že se jedná o nejdražší smartwatch na světě, je nutné uvést také přesnou cenu. Za titanový model zaplatíte 5100 € a za model z keramiky dokonce 5 700€. V přepočtu tedy 135, respektive 152 tisíc korun. Druhé nejdražší hodinky s označením Smartwatch pak pochází od LV, kde v závislosti od edice zaplatíte mezi 60 až 100 tisíci korunami. Podobnou cenu okolo 70 až 90 tisíc korun si pak účtuje v závislosti na edici za své smart hodinky také Tag Heuer. Je však nutné podotknout, že vzhledem k cenám, ve kterých se Hublot pohybuje, je cena jeho smartwatch poměrně příznivá. Nejlevnější modely klasických strojkových hodinek z řady Big Bang totiž stojí okolo 300 tisíc korun a ceny některých modelů pak překračují i desetinásobek této ceny. Big Bang „e“ umí vše, co nabízí Wear OS od společnosti Google a kromě toho mají také vlasntí grafickou nástavbu od Hublotu, která zahrnuje množství ikonických ciferníků z řady Big Bang, díky kterým mohou hodinky vypadat jako mechanické.

Hublot Big Bang E
Zdroj: Hublot

Dnes nejčtenější

.