Zavřít reklamu

Je to již více než dva měsíce, co byla jablečná společnost nucena uzavřít své Apple Story po celém světě a jak kvůli bezpečnosti zákazníků a zaměstnanců, tak kvůli nařízením vlád omezit mezilidský kontakt na minimum. Od té doby se však leccos změnilo, pandemie pomalu, ale jistě ustupuje a technologický gigant si konečně může dovolit začít dělat kompromisy. Konec konců, Apple s otevíráním prodejen začal již před několika týdny a další série obchodů má podle nejnovějších zpráv brzy následovat. Každý Apple Store však bude muset dodržovat přísná hygienická opatření, za něž zodpovídá viceprezidentka maloobchodu Deidre O’Brien.

To, že Apple plánuje postupně otevírat své obchody se ví již nějakou dobu. Dosud však společnost nezveřejnila přesné plány a nepochlubila se s opatřeními, která v jednotlivých Apple Storech budou panovat. Jediným fungujícím modelem a předlohou pro západní postup tak byly čínské prodejny, kde se pravidelně nově příchozím zákazníkům měřila teplota a docházelo k výraznému omezování počtu návštěvníků. Podle viceprezidentky pro maloobchod Deidre O’Brien se má zbytek obchodů dočkat podobného scénáře, a stejně tak všech 100 nově otevřených Apple Storů. Zakrytí obličeje tak pochopitelně bude povinné, a stejně tak měření teploty. V případě roušek se však zákazníci nemusí bát a pokud nebudou mít vlastní masku, u vchodu bude k dispozici dostatek respirátorů.

Kromě spíše zákaznicky orientovaných opatření bude zaměstnance čekat několik povinností navíc, jako je například pravidelná dezinfekce všech povrchů, zejména tedy displejů a vystavených produktů. Stejně tak dojde k omezení počtu přítomných návštěvníků, a to na takové číslo, aby měl každý zákazník dostatek prostoru a dodržoval předem dané rozestupy. Na druhou stranu tato změna napomůže k více personalizovanému a osobnímu přístupu, který prohloubí vztahy mezi pracovníky a zákazníky. K dispozici bude také speciální místa pro vyzvedávání objednávek, která budou pravděpodobně oddělena od zbytku obchodu. Díky tomu nebudou muset návštěvníci vstupovat přímo do prostoru Apple Storu a místo toho si jen vyzvednou svůj balík. Uvidíme, jak tento systém bude fungovat, ale zatím se jedná o vcelku realistický a otevřený přístup.

Dnes nejčtenější

.