Zavřít reklamu

Zatímco Apple se již chystá na znovuotevření svých kancelářských prostor, které byl kvůli pandemii koronaviru po celém světě nucen zavřít, v případě dalšího technologického giganta Googlu je tomu přesně naopak. Ten totiž s otevíráním kanceláří absolutně nespěchá, což nyní oficiálně potvrdil i jeho šéf Sundar Pichai. 

Lodivod Googlu informoval zaměstnance působící již od března na home office, že se do kanceláří naprostá většina z nich vrátí až v roce 2021. Dřívější návrat by byl kvůli pandemii koronaviru zbytečným rizikem. Pro zaměstnance, jejichž pozice si působení v kanceláři vyžaduje, jsou pak připravena tvrdá bezpečnostní opatření, která mají ochránit jak je, tak i jejich okolí. Díky tomu se tak nemusí obávat možné nákazy v práci. 

Pravidla Googlu pro chod jeho kanceláří jsou platná po celém světě včetně Česka. To potvrdila webu Seznam Zprávy tuzemská divize Googlu s tím, že většina jejich zaměstnanců zůstane doma až do konce roku, přičemž jejich návrat po konci home office bude velmi pomalý, postupný a obezřetný, čímž chce společnost zajistit svým lidem co možná největší bezpečí. Dá se navíc očekávat, že pokud dorazí v následujících měsících či letech další vlna koronaviru, která bude pro svět stejně ničivá nebo dokonce horší než ta nynější, návrat do kancelářů bude odpískán a přesunut na další měsíce, potažmo z nich budou zaměstnanci opět “vyhnáni” na home office. Nutno podotknout, že ten mnohým z nich vcelku svědčí a to dokonce tak moc, že již nyní začínají některé firmy otevřeně hovořit o tom, že fyzické kanceláře zruší nebo minimálně omezí na kmenový zaměstnanecký tým s tím, že zbytek zůstane doma na home office. Tímto krokem totiž budou schopné velmi slušně snížit své výdaje při zachování vyšší, stejné či maximálně mírně nižší produktivity. 

Dnes nejčtenější

.