Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi věrné uživatele Macu či MacBooku, tak už jste jej zajisté nejednou aktualizovali. Fakt, že je k dispozici nová aktualizace macOS, můžete zjistit na našem magazínu. Dříve nebo později se však tato informace objeví také přímo ve vašem systému. Prvně se zobrazí klasické oznámení, které vás o skutečnosti, že je k dispozici aktualizace, upozorní. Pokud aktualizaci neprovedete hned, tak se v Docku u ikony Předvoleb systému objeví červený odznáček s 1, což značí že je k dispozici aktualizace systému. Většinu uživatelů tento odznáček ruší a chtějí jej skrýt bez nutnosti aktualizace. Pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak nastavit, aby se na Macu v Docku v ikoně Předvoleb systému nezobrazoval červený odznak upozornění

Pokud chcete zrušit zobrazování červeného odznáčku u ikony Předvoleb systému v Docku, tak je nutné, abyste se přesunuli do aplikace Terminál. Tuto aplikaci najdete buď ve složce UtilityAplikacích, anebo ji můžete spustit pomocí Spotlightu (lupa vpravo nahoře či klávesové zkratka Command + mezerník). Jakmile budete mít Terminál spuštěný, tak stačí, abyste si zkopírovali tento příkaz:

defaults write com.apple.systempreferences AttentionPrefBundleIDs 0

Po zkopírování se přepněte do aktivního okna aplikace Terminál a příkaz zde vložte. Poté jej stisknutím klávesy Enter potvrďte. Pokud po vás Terminál bude požadovat autorizaci, tak do okna napište heslo k vašemu účtu (berte v potaz, že se nezobrazují zástupné znaky v podobě *) a potvrďte jej Enterem. Nyní je nutné, abyste restartovali Dock – toho docílíte tak, že si zkopírujete příkaz níže:

killall Dock

A poté jej opět vložíte do okna Terminálu, kde je klávesou Enter potvrdíte. Po potvrzení tohoto příkazu dojde k probliknutí obrazovkyDocku, ve kterém už se červený odznáček s jedničkou nacházet nebude.

Pokud byste chtěli červený odznáček do Docku u aplikace Předvolby systému vrátit, tak stačí, abyste do Terminálu zadali po sobě dva příkazy uvedené níže (každý z nich zvlášť potvrďte klávesou Enter):

defaults write com.apple.systempreferences AttentionPrefBundleIDs 1
killall Dock

Dnes nejčtenější

.