Zavřít reklamu

Společnost Apple včera představila svůj zbrusu nový třináctipalcový MacBook Pro. Nový laptop je vybaven klávesnicí Magic Keyboard s Touch ID a klávesou Escape, v základní verzi je opatřena 1,4 GHz procesorem Intel Core i5 8. generace, 256 GB SSD a dvojicí Thunderbolt portů. V nejvyšší konfiguraci je pak nový MacBook Pro možné osadit 2,3 GHz procesorem Intel Core i7 desáté generace, 32 GB RAM, 4 TB SSD a čtveřicí Thunderbolt portů. Řada uživatelů má ve zvyku kvůli práci připojovat ke svým MacBookům také externí displeje. Pokud mezi ně patříte i vy a jste konkrétně majiteli Pro Display XDR, vězte, že i ten konečně ke 13″ MacBooku Pro v plném rozlišené připojíte.

Porty Thunderbolt 3, kterými je třináctipalcovým MacBook Pro 2020 vybaven, jsou plně kompatibilní s Pro Displayem XDR v plném 6K rozlišení. Svědčí o tom aktualizované informace o displeji na oficiálních stránkách Applu. Podle zmíněných údajů je ale Pro Display XDR kompatibilní pouze s verzí MacBooku Pro, která bude opatřena čtyřmi porty Thunderbolt 3. Základní verze s dvojicí těchto portů tuto kompatibilitu bohužel nenabídne, stejně jako jí nenabídne žádný starší 13″ MacBook Pro.

Pro Display XDR od Applu je profesionální 6K monitor s úhlopříčkou 32 palců a širokým barevným gamutem P3 pro 1,073 barev. K dostání je ve variantě s klasickým sklem a se sklem s nanotexturou, displej má rozlišení 6016 x 3384 pixelů při 218 pixelech na palec. Kontrastní poměr displeje činí 1 000 000 : 1, na displeji je možné nastavit obnovovací frekvence 60,00 Hz 47,95 Hz, 48,00 Hz, 50,00 Hz nebo 59,94 Hz. Pro Display XDR je vybaven jedním Thunderbolt 3 portem a trojicí USB-C portů, kombinovat ho lze se standardním VESA držákem nebo stolním držákem Pro Stand. Apple nedávno u tohoto displeje aktualizoval firmware, díky čemuž uživatelé získali širší možnosti nastavení a vytvoření vlastního profilu.

Dnes nejčtenější

.