Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Přišli jste v důsledku současné virové epidemie nemoci COVID-19 o práci? Nebudeme asi první, kdo vám řekne, že každou takovou na první pohled nepříjemnou situaci lze vzít rovněž jako příležitost. V životě více než na čemkoliv jiném záleží na tom, jak se stavíme k situacím, které nám život připraví. Je potřeba si uvědomit, že nikdy nebude vše přesně podle našich představ a záleží jen na nás, jak se se svými životními osudy popereme. Zda nad nimi budeme truchlit a litovat se, nebo to pojmeme jako novou výzvu a vytěžíme z ní co nejvíce. Do které kategorie patříte vy?

Začínáme spřádat podnikatelské plány

Pokud jste se tedy rozhodli, že nechcete jen nečinně sedět a chcete pro zlepšení své životní situace něco udělat, můžete zkusit využít současnou situaci k rozběhnutí vlastního podnikání. Však si sami vzpomeňte, kolik jste v minulosti měli dobrých nápadů, ale uložili jste je k ledu. Nyní je možná ten správný čas na to, abychom je vytáhli ze šuplíku a podívali se, co má šanci na úspěch. Při plánování svých podnikatelských záměrů však:

  • Buďte střízliví a racionální
  • Udělejte si analýzu konkurence

Za všech okolností je vždy důležité střízlivě zhodnotit vaše možnosti a uvažovat racionálně, zda o vaši službu nebo produkt bude skutečně zájem. Můžete si v rámci toho udělat také určitý průzkum trhu, který můžete uskutečnit třeba i na svých známých nebo rodině. Stojí za to podívat se také na skutečnost, zda v tomto oboru již někdo nepodniká a pokud ano, o jak silného konkurenta by se jednalo. Pokud chcete mít šanci na úspěch, vždy musíte být schopni nabídnout něco více než ostatní.

Nemáte dost peněz?

Velice často se stává, že dobré nápady skončí u toho, že na ně zkrátka nejsou peníze. Naštěstí zde však existuje podpora pro podnikatele v podobě výhodného financování. Většinou je poskytují banky jako formu podnikatelského úvěru. Na druhou stranu ne každý musí chtít řešit podnikatelský úvěr touto cestou, jednoduše třeba proto, že je to většinou cesta zdlouhavá. V takovém případě může být určitou možností nebankovní půjčka. U těchto půjček se už nemusíte tolik obávat jako v minulosti, protože všechny nebankovní společnosti musejí být dnes registrovány u ČNB. Z těchto důvodů také ubylo podvodných nabídek půjček. Bohužel se s tím pojí skutečnost, že také nebankovní společnosti dnes:

  • Pověřují solventnost klienta
  • Prověřují záznamy v registrech dlužníků
Půjčky

Pokud tedy finanční instituce uzná, že nemáte dost peněz na splácení půjčky, případně na vás najde nějaké negativní záznamy v některém z registru dlužníků, pravděpodobně peníze nedostanete. Nebankovní společnosti ale bývají k některým drobnějším prohřeškům shovívavé, přičemž spoléhat se na to ale nelze. Pokud po vás nebude finanční společnost chtít doložení příjmu, mohou zde být jiné požadavky. Např. po vás může být požadován výpis z účtu. Poskytovatelé půjček si totiž vždy nějakým způsobem vaši finanční situaci snaží ověřit.

Jak tedy najdu vhodnou půjčku?

Plánujete-li se však vydat na cestu podnikání, rozhodně byste neměli být zcela bez peněz. Proto většinou není problém půjčku získat. Přes některé nezávislé srovnávače půjček lze prakticky sjednat půjčky ihned, a to od nejrůznějších poskytovatelů, nebankovních i bankovních společností. Navíc na těchto webech máte možnost:

  • Srovnat si aktuální nabídku půjček
  • Zhodnotit výhodnost nabídky

Právě možnost srovnání jednotlivých nabídek, kterou vám nezávislé srovnávače nabízejí, neexistuje prakticky jednodušší cesta k tomu, jak si vybrat ideální půjčku. Jednoduše zde na první pohled vidíte, jaké jsou mezi půjčkami rozdíly.

Na co si dát pozor?

Když budete vybírat půjčku, Dávejte si pozor zejména na výši RPSN, která vám dá informace o tom, kolik vás půjčka ve výsledku bude stát. Dívejte se určitě na podmínky poskytnutí půjčky a případné sankce za nesplácení, které někdy mohou být vysoké. Pamatujte, že váš podnikatelský nápad je důležitý, ale důležité je také je, abyste se nedostali do problémů.

Dnes nejčtenější

.