Zavřít reklamu

Řádící koronavirus má v dnešním světě na svědomí mnohé změny. Dotýká se našich každodenních životů a je jedno, zda jde o školu, možnost jít do kina, restaurace nebo jen možnost procházet se po venku. Současná pandemie bude mít bez diskuze dopad i na celkovou světovou ekonomiku. Americká centrální banka Fed je dokonce toho názoru, že nezaměstnanost by tam mohla stoupnout až na 30 procent.

Nynější stav se samozřejmě podepisuje i na akciích, kdy drtivá většina trhu klesá dolů. Něco podobného se samozřejmě nemohlo vyhnout ani Applu, jehož akcie dnes ráno klesly o další 3 procenta. To mělo za následek skutečnost, že Apple vypadl z okruhu „společností s hodnotou nad jeden bilión dolarů“. Akcie Applu se momentálně pohybují okolo 220 dolarů za kus, což je hodnota, kterou měly v říjnu minulého roku. Maximum bylo 327 dolarů, a to přesně minulý měsíc. Současná hodnota společnosti je nyní mezi 965 až 975 miliardami dolarů. Čísla se liší samozřejmě na základě zdroje cen akcií.

akcie

Zdroj obrázku: Apple Akcie

Ač nejsme žádní makléři z Wall Street, rozhodně se nedá v současné době očekávat, že by se ceny akcií najednou začaly ubírat opačným směrem. Vše záleží na tom, kdy se život vrátí do „normálnějších kolejí“. Biliónovou společností tedy zůstává v současné době pouze Microsoft.

Dnes nejčtenější

.