Zavřít reklamu

Včera představený iPad Pro 4. generace se sice na první pohled tváří jako lehce upgradovaný iPad Pro 3. generace, avšak opak je pravdou. Od modelu z roku 2018 se totiž liší “pod kapotou” v relativně velkém množství věcí, které z něj dělají doslova stroj budoucnosti. Jako teprve druhý produkt v nabídce Applu totiž disponuje podporou Wi-Fi 6. 

Standard Wi-Fi 6, který by měl zajišťovat stabilní, rychlé a dalekosáhlé bezdrátové připojení k internetu, se stává ve světě již pomalu standardem. Apple se však této novince zatím spíš straní a do svých produktů jí ve velkém netlačí. Vždyť jedinými zařízeními, které podporou Wi-Fi 6 oplývaly, byly až doposud iPhony 11 a 11 Pro. Tohoto standardu se nedočkal dokonce ani 16” MacBook Pro představený ještě zhruba dva měsíce po těchto iPhonech, který měl být splněným snem každého profesionála. Nového standardu se pak nedočkaly ani včera představené MacBooky Air, které dorazily právě po boku iPadů Pro 4. generace. Ty si tak zřejmě svojí “výjimečnost”v podobě podpory WiFi 6 ještě chvíli užijí. 

Cena nových iPadů Pro začíná v případě 11” modelu na 22 990 korunách a v případě 12,9” iPadu Pro na 28 990 korunách. V základu v něm dostanete 128 GB vnitřního úložiště, v nejvyšší variantě pak Apple dokáže u svého iPadu nabídnout dokonce 1 TB. Jako již tradičně jsou na výběr jak varianty s WiFi modemy, tak s WiFi+Celluar, které zajišťují připojení na mobilní datovou síť a tedy i čerpání internetu z ní. Co se týče barev, Apple vsadil na jistotu a novinky přinesl ve vesmírně šedé a stříbrné. Pokud si novinku objednáte dnes, Apple vám garantuje bezplatné doručení mezi 26. a 30. březnem – tedy příští týden. 

Dnes nejčtenější

.