Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Starý počítač ZX Spectrum dneska znají už jen skuteční pamětníci, kteří by mohli vyprávět, kolik hodin na něm strávili hraním her. Někteří z vás si možná ještě dodnes pamatují na hry jako Jumping Jack, JetPack, nebo Jetsetwilly 2, které se dokázaly postarat o dlouhé hodiny zábavy. Pamatujete si ale na hru Stop The ITA Express, ve které musíte po střeše vlaku dojít od posledního vagónu až po první? A věděli jste, že si tuto hru můžete zahrát i na vašem iPhonu nebo iPadu?

Pokud si rádi připomínáte retro věci, tak hry by rozhodně neměly být výjimkou a vy byste tento titul měli rozhodně vyzkoušet. Hlavní myšlenka hry zůstala zachována, ale grafika se dočkala jemnějšího rozlišení a změněno bylo také ovládání. Napoprvé se vám může zdát, že je zmiňovaný způsob ovládání poměrně chaotický, ale nevěšte hlavu. Pro pohyb doleva a doprava musíte telefon naklonit na příslušnou stranu, pro skok musíte telefonem trhnout směrem vzhůru a pokud si přejete s vašim panáčkem lehnout, musíte telefon položit do vodorovné polohy. Ovládání si procvičíte v prvním a druhém levelu, které nejsou v ničem těžké a slouží jen pro odzkoušení vaší kontroly nad panáčkem.

Grafika hry se samozřejmě nevyrovná dnešním předním titulům. Jednotlivé vagónky vypadají jako každý od jiného grafika, ale rozhodně vás potěší samotné postavičky. Ty totiž vypadají velice legračně, protože mají velkou hlavu, punk a malé tělíčko. Hra je navíc perfektně optimalizovaná, díky čemuž běží zcela plynule bez jediného zádrhelu.

Stop The ITA Express si můžete z App Storu stáhnout zcela zdarma, ale vypomoci si můžete skrze takzvané In-App Purchase. Za herní mikrotransakce si totiž můžete zakoupit například nesmrtelnost, více životů, nebo delší čas pro dohrání úrovně. S pomocí těchto menších podvůdků si můžete usnadnit váš průběh hrou, ale samozřejmě se to dá zvládnout i bez toho.

Jestliže si tedy chcete zavzpomínat na skvělou hru z osmdesátých let minulého století, rozhodně byste tento titul měli přinejmenším vyzkoušet.

Dnes nejčtenější

.