Zavřít reklamu

Apple získal pod svá křídla další zajímavý startup, který by mu mohla pomoci s vylepšením jeho budoucích produktů. Jedná se konkrétně o americký Xnor.ai, který se – jak už jeho název napovídá – zaměřuje na umělou inteligenci.

Přestože Apple a ani Xnor.ai obchod nepotvrdily, podle důvěryhodných zdrojů je již nákup Applu dotažen do konce a jeho nová součást se začíná přesouvat do nových kancelářských prostor. Nákup měl Apple vyjít na zhruba 200 milionů dolarů, což je víceméně průměrná částka, za kterou Apple podobné startupy v posledních letech skupuje. 

Xnor.ai se měla zaměřovat konkrétně na hluboké strojové učení, které probíhalo přímo lokálně na zařízení (tedy bez nutnosti spojení s cloudy), díky čemuž jej lze považovat za velmi bezpečné. Tuto technologii měla společnost konkrétně zkoumat a vyvíjet pro smartphony a nositelnou elektroniku. Uplatnění u Applu by tedy mohla najít jak u iPhonů, tak třeba u Apple Watch či dokonce AirPods. Nicméně dá se očekávat, že ani její přetransformování na Macy by nebyl žádný velký problém. 

Na zcela konkrétní využití technologií Xnor.ai Applem si budeme muset vzhledem k mlčení obou společností ještě počkat. Jejich využití se nicméně přímo vybízí například pro zdokonalení Siri, která by se díky ní mohla stát ještě užitečnější. V úvahu dále připadají i různé nové režimy podobné například Optimalizovanému nabíjení baterie – tedy režimy založené na zvyklostech uživatelů. Vše však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.