Zavřít reklamu

V poslední době se na hlavy technologických gigantů sype jedna patálie za druhou a drtivá většina má společnou jednu věc, a to soukromí uživatelů. Toto poměrně ožehavé téma řeší jak vlády jednotlivých zemí, tak regulační orgány a nevypadá to, že by se v blízké době mělo cokoliv změnit. Výjimkou není ani Apple, který byl nedávno předvolán na kobereček kvůli odposlouchávání uživatelů pomocí Siri a spoustě dalším nedostatkům týkajícím se zabezpečení. Přesto však společnost přispěchala s reklamou, jež má dokázat pravý opak.

Ať už je situace v technologickém světě jaká chce, Apple má v bezpečnosti zkrátka navrch. Posledními několika měsíci se společnost nejspíše chlubit nebude, ale přesto si na soukromí a bezpečí uživatelů dává větší pozor, než například Facebook nebo Google. Tuto informaci se ostatně snaží fanouškům předat také pomocí nejnovějšího reklamního spotu, kde hovoří o tom, že veškeré údaje by měly být pouze v rukou uživatelů a soukromí je v dnešní době alfou a omegou online života. Zároveň Apple poukazuje na to, kolik dat se vlastně dá z našeho telefonu vyčíst, ať už týkajících se lokace, zdraví nebo zábavy. Konec konců, důvěra lidí v technologické giganty rapidně klesla a právě takto laděná reklama by mohla obecné smýšlení částečně obrátit k lepšímu.

Nezbývá než čekat, zda se bude těmito zásadami společnost řídit a dodržovat je. Bez nadsázky se dá tvrdit, že data jsou ve své podstatě nová měna, o niž může člověk při troše neopatrnosti rychle přijít. Je tedy obdivuhodné, že alespoň Apple se snaží přístup korporací k informacím uživatelů změnit a motivovat k odlišnému náhledu na tuto problematiku. Otázkou zůstává, zda se nejedná jen o pozlátko a uklidnění majitelů jablečných zařízení. To se však dozvíme až časem, alespoň tedy v případě, že na povrch pluje další skandál nebo bude odhalena bezpečnostní chyba.

Dnes nejčtenější

.