Zavřít reklamu

Společnost Apple otevírá již za pár dní svou druhou prodejnu v Mexiku. Brány nového Apple Storu se zatím sice ještě oficiálně neotevřeli, Apple ale dal veřejnosti možnost do něj nahlédnout ještě před slavnostním zahájením provozu. Jedním z výrazných poznávacích znamení prodejny jsou obří prosklené dveře, které celému objektu dominují, a které sahají od podlahy až ke stropu.

Značková prodejna Apple Antara se nachází na kulturní ose Polanco v Mexico City a obklopují ji Museo Jumex, Museo Soumaya a Antara Fashion Hall. Architektonický design obchodu se zcela nepopiratelně inspiroval prvky, se kterými se můžeme setkat například v cupertinském Apple Parku, odráží se v něm ale také design dalších prodejen Applu – pobočky v Taipei, na Walnut Creek nebo v Chicagu.

Oproti první mexické Apple prodejně, která se nachází na Via Santa Fe, je Apple Antara mnohem větší. Okolí prodejny je tvořené náměstím, rohy prodejny ze zakřiveného skla a zaoblená střecha kontrastuje s ostrými tvary laviček na náměstí. Ty se v prostoru střídají s ladícími květináči, osazenými nejrůznějšími tropickými rostlinami. Na nových prodejnách můžeme sledovat, že se Apple snaží stírat hranice mezi interiérem a exteriérem svých obchodů. Apple Antara je navržena tak, aby do ní mohlo pronikat přirozené světlo i vzduch, vchod do prodejny je osázen stromy. Apple zjevně nalezl ve velkých posuvných prosklených dveřích zálibu a dá se předpokládat, že se s nimi budeme setkávat u příštích Apple prodejen.

Mezi 27. a 29. zářím bude prodejna hostit speciální akce v rámci programu Today at Apple. Návštěvníci prodejny se také budou moci zúčastnit oblíbených akcí, jako je Photo Walk nebo Art Walk. V říjnu se pak mexická pobočka připojí k sedmnácti dalším, ve kterých se budou odehrávat akce v rámci The Big Draw Festivalu. Apple Antara je v pořadí 509. značkovou maloobchodní prodejnou Applu na světě.

Dnes nejčtenější

.