Zavřít reklamu

Apple nedávno do operačního systému iOS přidal nové funkce, pomocí kterých si můžete užít lepší požitek z videohovorů FaceTime. K dispozici jsou například skupinové hovory pro až 32 lidí a další skvělé funkce. Mezi jednu z nich patří také možnost pořizování fotografií při videohovorech FaceTime. I když se na první pohled může zdát, že je tato funkce skvělá pro zachytávání vtipných momentek, tak na druhou stranu mohou být tyto fotografie prakticky kdykoliv použité proti vám. Naštěstí i na tohle inženýři v Applu mysleli a přidali možnost, pomocí které můžete tuto funkci zablokovat. Pokud vás zajímá, jak na to, tak určitě dočtěte tento článek až do konce.

Jak zakázat pořizování fotografií při videohovoru FaceTime

Nejprve je nutné, abyste se na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či iPadu, přesunuli do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak se v seznamu všech možností přesuňte níže, dokud nenarazíte na ikonu FaceTime, kterou rozklikněte. Po rozkliknutí stačí sjet opět o něco níže, dokud nenarazíte na možnost FaceTime Live Photos. Pokud tuto funkci chcete deaktivovat, tak ji v jejím řádku pomocí přepínače deaktivujte. Jakmile tak učiníte, tak už nebudete moci vy ani kdokoliv jiný provádět focení Live Photos během hovoru FaceTime.

Souvisejíci

Pokud jste ještě nikdy FaceTime skupinový hovor neprováděli, tak je postup velice jednoduchý. Pro více informací stačí rozkliknout článek, který vám přikládám k tomuto odstavci. Na úplný závěr dodám, že je možnost skupinových hovorů v iOS k dispozici pouze na zařízeních, která jsou aktualizována na iOS 12.1.4 anebo novější. Pokud tedy máte starší iOS, skupinové hovory si bohužel neužijete.

Dnes nejčtenější

.