Zavřít reklamu

Zářijová Keynote je prakticky tu a to pro mnohé jablíčkáře znamená jediné – jejich natěšenost na novinky stoupá do nezměrných výšin. Abychom vám čekání na novinky zkrátili, připravili jsme pro vás stručný souhrn toho, co od nich očekáváme my, čili redakce magazínu Letem světem Applem. Jako poslední tu máme naší vizi celkového průběhu dnešní Keynote.

Hardware

V uplynulých dnech jsme se hardwarovým produktům, které nám Apple dnes večer velmi pravděpodobně představí, věnovali skutečně důkladně. Pokud jste nás tedy bedlivě sledovali, víte, že dnes očekáváme představení iPhonu 11, 11 Pro a 11 Pro Max, dále pak Apple Watch Series 5, nové generace Apple TV a zcela nového produktu, kterým by nemělo být nic jiného než lokalizační přívěsek pro snadné sledování polohy non-Apple produktů v aplikaci Najít z iOS 13 a macOS Catalina. Žádné další pecky si pro nás Apple na dnešek velmi pravděpodobně nepřipravil a to i přesto, že jich do konce roku ještě zřejmě několik představí. Dlouhé měsíce se spekuluje třeba nad příchodem 16” MacBooku Pro, nového levného iPadu či upgradu pro MacBook Air, avšak pro ty  Apple velmi pravděpodobně uspořádá v průběhu podzimu ještě jednu speciální Keynote, stejně jako tomu bylo i vloni. Na té by pak mohl kromě představení novinek i formálně spustit prodeje nového Macu Pro a Apple Pro Display XDR, které světu ukázal už na WWDC. 

Je prakticky jasné, že kromě nové elektroniky Apple ukáže i celou řadu zbrusu nového příslušenství v čele s mnoha barevnými variantami krytů či podzimní edicí řemínků k Apple Watch. Dorazit by ale teoreticky mohly i nové USB-C – Lightning kabely (v nových délkách) či příslušenství k lokalizačnímu přívěsku – například různá silikonová ochranní pouzdra či karabiny. Jelikož však v tuto chvíli zatím neznáme ani podobu samotného produktu, do bližších odhadů ohledně příslušenství pro něj se pouštět raději nebudeme. 

Software

Mnozí z vás se nás na fóru, Facebooku či v diskuzích pod články ptáte, jak to je s vydáním iOS 13 a dalších nových operačních systémů a zda to bude již dnes. Na tuto otázku existuje naštěstí vcelku jednoduchá odpověď. Ne, dnes to skutečně nebude. Apple totiž na svých zářijových Keynote “jen” datum vydání systémů oznamuje, nikoliv je přímo vydává. Pokud jste se tedy těšili na to, že si již dnes užijete nové systémy ve veřejné verzi, musíme vás zklamat. Mnohem pravděpodobnější se zdá v tuto chvíli začátek příštího týdne, jelikož právě týden po Keynote Apple zpravidla své systémy uvolňuje, aby “předehnal” spuštění prodejů nových iPhonů, ke kterému by mělo dojít v prvních zemích 20. září. Ve výsledku se tedy dá říci, že po softwarové stránce nebude dnešek zřejmě vůbec zajímavým, jelikož to jediné, co se dnes o softwarech dozvíme, bude zřejmě to, kdy je Apple vydá. 

Služby

Ani služby by si dnes na pódiu Divadla Steva Jobse nemusely užít svou chvíli slávy. Otazníky totiž de facto visí jen nad spuštěním  Arcade a  TV+, které má Apple naplánované na podzim. Ten je však dlouhý a tudíž bychom se informací o těchto službách mohli dočkat klidně až na druhé podzimní Keynote, kterou by Apple věnovat výše zmíněnému MacBooku Pro, iPadům a upgradům svých dalších zařízení vyjma iPhonů, Apple TV a Apple Watch. Ani zde se ale neočekávají žádná revoluční oznámení kromě ceny  Arcade,  TV+ a právě data jejich spuštění. 

Dnes nejčtenější

.