Zavřít reklamu

Z krádeží v jablečných obchodech, zejména potom ve spojených státech, bychom si mohli udělat pravidelnou rubriku. Téměř co se týden se dočítáme o vandalech a zlodějích, kteří zdecimovali další Apple Store a ukradli zboží v hodnotě tisíců dolarů. Tentokrát tu však máme obrovskou sumu, jež pravděpodobně hodně dlouho nikdo nepřekoná. Pro změnu se loupež nestala v Americe, ale v Austrálii a útočníci si odnesli zařízení v hodnotě přes 300 tisíc dolarů, tedy téměř 7 milionů korun.

Od začátku letošního roku se Apple potýká s krádežemi jako na běžícím páse, a i přes zvýšenou ostrahu a zabezpečení se stále najdou lidé, kteří kvůli lukrativnímu prodeji drahých zařízení riskují. Abychom stále nehanili jen stav na západě, podívejme se protentokrát k protinožcům. V Austrálii totiž gang zaútočil před pár dny rovnou na dva obchody a odnesl si zboží v hodnotě přes 300 tisíc dolarů. Záznamy z kamer ukazují, že k nepovolenému vstupu využili obrovské kladivo a páčidlo. Nebyl to však první zátah zlodějů tu noc, parta zločinců si nejdříve vyhlédla obchod ve městě Perth, kde je však vyrušilo projíždějící taxi, a tak přesunuli svou pozornost k dalšímu vhodnému cíli, tentokrát k obchodnímu centru Garden City. Tam sice hlídala ostraha, ale proti šestičlenné skupině neměla šanci, a zloději tak měli příležitost nerušeně ukrást vystavěné zboží.

Souvisejíci

Podle dosavadních informací se ale nejednalo o žádné amatéry, policie ráno po útoku našla dvě ohořelá vozidla spjatá s loupeží. Kriminálníky se zatím chytit nepodařilo, ale bezpečnostní složky vydaly alespoň prohlášení, že si mají uživatelé dávat pozor jaká zařízení kupují. Apple pochopitelně již dávno odcizené telefony zablokoval, a zákazníci by tak mohli přijít o peníze. Nezbývá než čekat, jak se jablečná společnost rozhodně tuto neúnosnou situaci řešit. Na místě by bylo lepší zabezpečení, ale gang by si pravděpodobně našel cestu i tak. Uvidíme, zda Apple dospěje k nějakému razantnějšímu rozhodnutí.

Dnes nejčtenější

.