Zavřít reklamu

Nedávno se na našem magazínu v diskuzi u jednoho článku objevil dotaz ohledně toho, zdali nelze nějakým způsobem v nastavení operačního systému iOS vypnout zapisování polohy do fotek, které vyfotíte. Tato funkce se nazývá geotagging a jak už jsem zmínil, vaši fotku při vyfocení doplní informacemi o tom, kde byla fotografie pořízena. Často jsou tyto informace naprosto přesné a pokud máte pocit, že by mohly být použité proti vám, tak samozřejmě rozumím tomu, že byste tuto funkci možná chtěli vypnout. Je důležité zmínit, že se informace o fotografii mohou dále šířit internetem. V praxi to znamená, že pokud byste někam na internet nahráli fotografii z Norska, tak kdokoliv, kdo si ji stáhne, může zjistit, že byla doopravdy vyfocena v Norsku. Jak tomu tedy zabránit?

Jak vypnout zapisování polohy do fotografií

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či na iPadu, se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, dokud nenarazíte na záložku s názvem Soukromí. Tu poté rozklikněte. Nyní klepněte na první sekci s názvem Polohové služby. Jakmile tak učiníte, tak opět sjeďte níže, dokud nenarazíte na aplikaci Fotoaparát, kterou rozklikněte. Zde už je stačí z možností vybrat Nikdy. Takto jednoduše jste zakázali, aby mohla aplikace Fotoaparát jakýmkoliv způsobem sbírat informace o vaší lokalitě a popřípadě tyto informace také zapisovat do dalších fotografií, které vyfotíte.

Souvisejíci

V opačném případě, pokud kvůli tomuto článků váháte, zdali byste měli udělat stejný krok, tak si osobně myslím, že nemuseli. Geotagging dokáže jednoduše v aplikaci Fotky seřadit všechny fotografie a videa podle místa. Podle něj si poté můžete jednoduše zobrazit vzpomínky, anebo do vyhledávání zadat místo, pomocí kterého se výsledné fotografie vyfiltrují.

Dnes nejčtenější

Další články