Zavřít reklamu

Filmově laděných titulů je na herní scéně jako šafránu a na té mobilní ještě méně. Před několika lety, konkrétně v roce 2015, však jako blesk z čistého nebe vyšla tajuplná detektivka Her Story, která sledovala příběh svědkyně nevysvětlené vraždy. Na svou dobu hra nabídla poměrně nekonvenční hratelnost, jež spočívala pouze ve sledování policejních záznamů a videí. Samotný hráč měl následně rozhodnout, kdo je vrahem a ač herní doba trvala pouhé dvě hodiny, příběh vás nutil přemýšlet o případu ještě spoustu dní po dohrání.

Stejný tvůrce, který stál ve spolupráci se studiem Annapurna Interactive za Her Story, si vzal na paškál také volné pokračování v podobném duchu – thriller Telling Lies. Opět se můžeme těšit na filmové záznamy, napínavou atmosféru a hororové prvky. Není divu, za oběma počiny totiž stojí herní veterán, designér a scénárista Sam Barlow, jenž se podílel například na sérii Silent Hills. O čem přesně jeho nejnovější detektivní příběh bude je zatím ve hvězdách, ale co se obsazení týče, byl Sam poměrně sdílný. V záběrech se objeví Alexandra Shipp, Kerry Bishé, Angela Sarafyan a spousta dalších, byť nepříliš známých tváří. Hratelnost bude pravděpodobně opět spočívat v procházení záznamů a nekonečných úvahách o tom, co je pravda a co lež.

Kdy přesně se Telling Lies dočkáme drželi vývojáři až do dnešního dne přísně v tajnosti, ale nejnovější trailer odhalil datum 23. srpna. Kromě toho blížící se vydání signalizuje také spuštění předobjednávek na App Store, kde si můžete hru pořídit za 179 korun. Pokud dáváte přednost počítačové verzi, titul vyjde také na Steamu a macOS. Ovšem doporučujeme na stránky zamířit pouze za předpokladu, že si troufnete na výpravu do nejistého, tajemného světa spleteného z mnoha lidských příběhů, kde bude jen na vás odkrýt pravdu. Uvidíme, zda se nakonec tvůrcům podaří docílit stejně povedené, hutné atmosféry jako v případě duchovního předchůdce.

Dnes nejčtenější

.