Zavřít reklamu

Letošní iPhony si zřejmě prvenství pro první jablečné produkty s trojitými fotoaparáty příliš dlouho neužijí. Podle zdrojů japonského portálu MacOtakara totiž Apple chystá osadit trojitými fotoaparáty i své high-endové iPady Pro. Ty se sice letos aktualizace podle zpráv z předešlých týdnů dočkat neměly, jak se však zdá, své plány mohl Apple nakonec přehodnotit. 

Podle zdrojů Japonců, které mají sahat až do dodavatelského řetězce v Číně, existuje reálná šance, že se Apple rozhodne pro uvolnění aktualizovaného iPadu Pro již letos s tím, že největší upgrade bude vyjma procesoru právě nasazení nového fotoaparátu. Jeho přesné specifikace sice zatím k dispozici nejsou, pokud ale Apple vypustí tablet krátce po představení nových iPhonů, je vcelku pravděpodobné, že jej osadí fotoaparátem shodným s nimi, čímž by mu zajistil jednak kvalitu, ale také by pro něj byl tento krok finančně velmi výhodný. 

Trojitý fotoaparát na zádech iPadů Pro by zajistil nejen o poznání kvalitnější fotky či podporu plnohodnotného portrétního režimu, ale také o poznání lepší výsledky při využívání rozšířené reality, na kterou klade Apple čím dál větší důraz. Na druhou stranu se však nabízí otázka, zda je vůbec podobné řešení nutné, jelikož iPady se zařízeními určenými primárně pro fotografování nestanou a nasadit takto řešený fotoaparát jen kvůli rozšířené realitě by bylo vcelku zvláštní. Leda že by s ní měl Apple mnohem větší plány než o kterých víme nyní a právě touto úpravou iPadů by na ně svět pozvolna připravoval. 

Duál u základu?

Zprávy o trojitém fotoaparátu iPadů Pro nejsou to jediné, s čím dnes MacOtakara vyrukoval. Tvrdí totiž i to, že 10,2” iPad chystaný na podzim letošního roku jako náhrada 9,7” modelu by mohl přinést duální fotoaparát. Tuto zprávu je ale nutné brát s rezervou a to s o poznání větší než tu předchozí o iPadech Pro. Nezdá se totiž příliš pravděpodobné, že by základní model nabídl podobné řešení, když na jaře představené iPady Air a mini, jejichž cena by měla být vyšší než u 10,2” modelu, nabízí jen klasické fotoaparáty s jedním objektivem. 

Pokud se nových iPadů letos dočkáme a to ať už 10,2” či Pro, jejich představení proběhne nejdřív zhruba za měsíc na Keynote spolu s iPhony. Kdyby však měl Apple přichystaných produktů vícero, nejspíš jako vloni uspořádá speciální říjnovou Keynote, kde jim bude věnovat dostatek pozornosti. O tom, jak se rozhodl, bychom se měli alespoň částečně dozvědět již za pár týdnů. 

Dnes nejčtenější

.