Zavřít reklamu

Minulý rok jsme se dozvěděli o spuštění projektu s názvem Data Transfer Project. V té době byly součástí tohoto projektu jedny z největších společností světa – Facebook, Google, Microsoft, Twitter a další. Jak už můžete ale tušit, tak zde Apple chyběl. To se však nyní změnilo, jelikož se jablečná společnost rozhodla přiložit ruku k dílu a k Data Transfer Project se připojit. Tento projekt slibuje podporu na platformě open-source, jejíž cílem je zlepšit a zjednodušit přenos dat napříč ostatními platformami a službami. Konkrétní popis „mise“ Data Transfer Project zní následovně:

„Data Transfer Project byl spuštěn v roce 2018, aby došlo k vytvoření otevřené platformy pro přenos dat napříč službami (service-to-service). Pomocí něj budou schopni všichni jednotlivci na webu snadno přesouvat svá data mezi poskytovateli online služeb kdykoliv se jim zachce. Účastníci tohoto projektu si stojí za tím, že je přenositelnost a schopnost různých systémů spolupracovat naprosto klíčové pro inovaci. Uživatelé tak budou mít jednodušší výběr mezi službami a budou si moci vyzkoušet nové služby. Podle toho si poté vyberou nabídku, která jim vyhovuje nejvíce.“

Včera vydal Data Transfer Project zprávu, ve které informuje o novinkách. Dále také oznamuje vstup společnosti Apple do projektu. Není to ale jen jablečná společnost, která se k projektu připojila. Zároveň se začalo angažovat dalších 18 účastníků:

  • Apple se připojil k Data Transfer Project.
  • 18 účastníků – někteří partneři a někteří z open-source komunity – vložili 42 tisíc řádků kód a změnili více než 1.500 souborů.
  • Byly přidány nové funkce framworku, jako například protokolování a monitorování Cloudu
  • Aktualizace integrace nových rozhraní API z Google Photos a Smugmug
  • Integrace Deezeru, Mastodonu a Solidu

Ať už jste společnost, či jedinec, tak se do Data Transfer Projectu můžete připojit. Pokud byste si chtěli vyzkoušet vyvíjený DTP software, můžete tak učinit skrze Docker. Více se o projektu můžete dozvědět na portálu GitHub.

Dnes nejčtenější

.