Zavřít reklamu

Minulý měsíc se musel Apple částečně rozloučit s jednou ze svých nejvýraznějších osobností – šéfdesignérem Jonym Ivem, jehož rukopis jsme mohli v novodobé éře Applu vidět prakticky na všech hardwarových produktech, ale také třeba operačních systémech v čele s iOS. Ten se sice alespoň podle Applu z jeho produktů neztratí ani v následujících letech, nebude však už “čistokrevně” jablečný. Ive totiž bude se společností spolupracovat skrze svou novou designérskou firmu. A právě její spuštění je podle všeho za rohem. 

Jony Ive si začal u příslušných úřadů registrovat ochrannou známku pro název LoveFrom Jony, který zřejmě ponese i jeho samotná firma. Zatímco ve své domovině podal žádost teprve před pár dny (konkrétně 18. července), u mnoha zahraničních úřadů se žádost objevila již 29. května 2019. Velmi zajímavé však je, že ještě před měsícem se měla firma Iva i podle tiskové zprávy Applu jmenovat jen LoveFrom. Jelikož však tento název nikdo v registračních přihláškách nefiguruje, je velmi pravděpodobné, že se jej Jony nakonec rozhodl mírně poupravit. Nutno podotknout, že se teď vymyká filozofii Applu, která zjednodušeně řečeno razí myšlenku “navrženo a vytvořeno celou společností, nikoliv jednotlivcem”, zatímco název Jonyho firmy může budit dojem, že vše pochází přímo od něj. 

Velmi zajímavé je i to, na co vše se mají ochranné známky pro nový název vztahovat. Pravdou totiž je, že téměř na všechno. V dlouhém seznamu přikládaném k registračním formulářům naleznete totiž jak design automobilů, dronů či kosmetických výrobků, tak třeba i domácí spotřebiče a mnoho dalšího. Jonyho vize se tak mohou v budoucnu promítnout na skutečně velkém množství doposud nedobytých front. 

Přesné datum odchodu Jonyho Iva z Applu je stále nejasné, avšak spekuluje se o tom, že k němu má dojít ke konci tohoto roku. Těžko ale říci, zda k tomu nakonec nedojde dříve. Záležet by totiž mohlo především na tom, jak rychle se podaří firma se vším všudy spustit. Minimálně registrace známek ale naznačuje, že je vše na dobré cestě. 

Dnes nejčtenější

.