Zavřít reklamu

Zuckerbergova měna Libra se ještě prozatím nedočkala svého oficiálního spuštění, už nyní se ale na internetu nachází podvodníci, kteří nabízí zakoupení této nově představené kryptoměny. Podvodníci, kteří nákup Libry nabízejí, se nachází jak ve facebookových skupinách a stránkách, tak také na Instagramu. Tyto stránky, skupiny a profily se představují jakožto oficiální. Většina těchto stránek se snaží prodat Libru za speciální zvýhodněný kurz, a to i přesto, že se oficiální spuštění Libry plánuje až za rok.

Souvisejíci

Svět kryptoměn se na jednu stranu jeví jako bezpečný, ale jen pro zkušené uživatele. Pokud se někdo v tomto světě nechá nachytat, tak ho to může stát klidně i jeho veškeré úspory. Internet je totiž plný podvodníků, kteří se snaží nabízet nejen Libru, ale i ostatní kryptoměny, za výhodné kurzy. V tomto případě se dá řídit doopravdy jen jediným příslovím – nikdo vám nic zadarmo nedá. A to platí i v tomto případě. Pokud se vám zdá, že vám někdo nabízí něco, co je až příliš výhodné a dotyčný by na tom spíše jen prodělal, tak byste měli být na pozoru. Auto, které stojí klasicky milion korun, byste si za 300 tisíc také nekoupili, jelikož v něm je určitě nějaký háček.

 

Uživatelé, kteří na Facebooku prodávají Libru, mají na profilové fotografii nastavené logo Facebooku, popřípadě i klidně hlavu Marka Zuckerberga – zkrátka a jednoduše splňují všechny náležitosti, aby vypadali věrohodně. Většina těchto podvodných stránek odkazuje na webové stránky BuyLibraCoins.com, které se zdají svým zpracováním a designem jako pravé. Podvodné účty, příspěvky a videa se objevily také na Twitteru, či na YouTube. Facebook už mnoho podvodných stránek odstranil, avšak každopádně není v jeho silách, aby ihned odstranil naprosto všechny. Pokud vám tedy kdekoliv na internetu bude někdo nabízet kryptoměnu Libra s výhodným kurzem, tak okamžitě ruce pryč. Libra ještě není schválená a pokud vůbec bude, tak se jejího spuštění dočkáme až někdy v roce 2020.

Dnes nejčtenější

.