Zavřít reklamu

Učitě jste už zpozorovali aplikaci a také „kauzu“ s názvem FaceApp. Tato aplikace totiž dokáže velice jednoduše proměnit váš obličej do podoby, jak by vypadal za několik let. Starší osoby naopak dokáže zase omladit. Plno uživatelů se rozhodlo FaceApp aplikovat také na různé celebrity, díky čemuž vznikly perfektně vtipné fotografie se starou Arianou Grande, Justinem Bieberem, či Billie Eilish. Všechno tohle zní skvěle, avšak po boomu aplikace začaly na povrch vyplývat informace o tom, že aplikace FaceApp stahuje celou vaši galerii fotografií na své servery. Ukázalo se, že to není pravda a FaceApp ukládá pouze tu fotografii, kterou jste chtěli upravit. Máte-li strach, že by tato fotografie mohla být použita proti vám, tak můžete využít možnosti pro kompletní smazání vašich fotografií a informací ze serverů FaceApp. Pokud vás zajímá, jak na to, tak určitě pokračujte ve čtení.

Jak smazat vaše fotografie ze serverů FaceApp

Nejprve je nutné, abyste na vašem zařízení aplikaci FaceApp spustili. Jakmile tak učiníte, tak klikněte v levém horním rohu aplikace na ikonu ozubeného kolečka. Tímto se otevře nastavení, ve kterém stiskněte možnost s názvem Support. Po rozkliknutí zvolte hned první možnost Report bug and send logs. Nyní v anglickém jazyce napište vývojářům zprávu, ve které požadujte odstranění vašich fotografií, informací a osobních údajů z jejich serverů. Pokud si na angličtinu netroufáte, tak si zkopírujte zprávu níže, a poté ji do políčka vložte:


Hello,

As a result of security issues related to sending photos to FaceApp aplication servers, I would like to ask you to remove all of my photos, informations and personal data from your servers.

Thank you!


Jakmile zprávu napíšete, či vložíte, tak klikněte v pravém horním rohu na tlačítko Report. FaceApp vás poté přesune do mailové aplikace, kde musíte v kolonce Předmět přepsat současný předmět na Privacy. Jakmile tak učiníte, tak e-mail zašlete.

Souvisejíci

I přesto, že se jedná o klasickou e-mailovou žádost, tak se nemusíte bát, že by vám nebylo vyhověno. Uživatelská podpora FaceApp tyto e-maily řeší prioritně. Během několika hodin po odeslání by tedy na serverech FaceAppu mělo dojít k odstranění všech vašich fotografií, informací a osobních údajů. V případě, že se tedy chcete pojistit a máte strach, aby vaše fotografie neměl k dispozici někdo jiný, tak můžete využít tento postup.

Dnes nejčtenější

Další články