Zavřít reklamu

Pokud na domovské obrazovce v iOS používáte už delší dobu nějaké zobrazení, tak jste na něho ve většině případů zvyklí. Mohou se však naskytnout situace, kdy byste chtěli začít s čistým štítem a domácí obrazovku nastavit do takového zobrazení, které měla, když jste iPhone či iPad poprvé zapnuli. Pokud jste někdy chtěli vaši obrazovku vrátit do původního zobrazení, tak jste si asi ve většině případů našli obrázky na internetu s původním zobrazením a pomocí nich jste aplikace zpátky uspořádali. Věděli jste však, že existuje možnost, pomocí které si můžete zobrazení domovské obrazovky resetovat stisknutím jednoho tlačítka? Pojďme se v tomto návodu podívat, jak na to.

Jak na iPhonu či iPadu resetovat domovskou obrazovku do původního zobrazení

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či iPadu, se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté rozklikněte záložku Obecné. Poté sjeďte na samotný spodek a rozklikněte možnost Obnovit (v iOS 13 Resetovat). Ze všech možností, které se objeví, zvolte tlačítko Obnovit uspořádání plochy. Po kliknutí na tuto možnost se objeví ještě poslední upozornění, které potvrďte stisknutím Obnovit plochu. Po odkliknutí posledního upozornění se plocha vašeho zařízení resetuje do výchozího zobrazení, tzn. do takového zobrazení, které měla, když jste zařízení poprvé zapnuli a odemkli.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak se tato možnost může hodit v případě, že vás omrzelo stávající rozpoložení ikon. Na úplný závěr vás upozorním, že pokud se pro reset odhodláte, tak se smažou veškeré složky a ostatní aplikace, které jste si do iPhonu či iPadu nainstalovali, se seřadí na dalších plochách podle abecedy. Obnovení uspořádání plochy si tedy nejdřív raději dvakrát rozmyslete, zdali vám to doopravdy stojí za to.

práce na iPad mini

Dnes nejčtenější

.