Zavřít reklamu

Pokud v současnosti na iPadech zaktivujete Siri, spustí se animace překrývající celý displej, kvůli které je tak iPad pro další úkony na chvíli nepoužitelný. Není se tak čemu divit, že by nejeden jablíčkář využívající Siri na každodenní bázi tento prvek přepracoval, aby byl naopak co možná nejméně nápadný a při využívání asistentky práci se systémem prakticky nepoznamenal. Jak se však zdá, podobnou cestou se chce vydat i samotný Apple.

Zatímco na iOS zařízeních je animace při aktivaci Siri skutečně rušivá, v macOS je tomu přesně naopak. Umělá asistentka se vám totiž zobrazí jen v nenápadném rámečku v rohu Macu, který vaší práci nikterak nenaruší. Jeden z uživatelů se proto rozhodl kontaktovat šéfa softvarového inženýrství Applu Craiga Federighiho s otázkou, zda by nemohl kalifornský gigant zavést podobný prvek i na iPady v rámci iPadOS. A jelikož je Craig, co se týče mailů, skutečně sdílný, ve své odpovědi se nebál leccos naznačit. 

Kromě poděkování za užitečnou zpětnou vazbu Craig v mailu napsal, že popisovaný prvek bohužel zřejmě nezvládnout přidat do první verze iPadOS takto na poslední chvíli, avšak v budoucnu je implementace tohoto řešení možná. Vypadá to tedy, že podobné přepracování by si zřejmě vyžádalo výraznější změny v iOS, na které si Apple v nejbližších měsících, kdy bude mít plné ruce práce s dokončováním iOS 13 a dalších systémů netroufá. Jakmile však budou systémy dokončeny, mohl by iPadOS dostat v některé z budoucích updatů i novou verzi Siri. Jedná se však zatím jen o ničím nepodložené spekulace, na jejichž potvrzení si budeme muset počkat pár následujících týdnů či měsíců. 

Obecně se dá říci, že feedback ze strany zákazníků je pro Applu alespoň co se prvků v operačních systémech týče poměrně důležitý. Dočkali jsme se totiž jak přepracovaní animace pro regulaci hlasitosti, tak třeba i vymodleného Dark Modu či snadnějšího přístupu k Wi-Fi a Bluetoothu. Pravdou však je, že na všechny tyto novinky jsme čekali dlouhé roky, což jim možná mírně ubírá na jejich lesku. Snad tedy nebude mít macOS verze Siri cestu na iPad také několik let dlouhou. 

siri

Dnes nejčtenější

.