Zavřít reklamu

Je to zhruba rok, co se společnost Twitter rozhodla přestat podporovat svou aplikaci pro macOS. Mezi jablíčkáři ji sice využívalo jen malé procento, přesto se však našla poměrně početná skupina lidí, kterým tweetování rovnou z plochy chybělo a přední představitelé z Twitteru čelili poměrně nepříjemné odezvě. Právě z toho důvodu se aplikace brzy vrátí a uživatelé si ji budou moci vychutnat v ještě lepší kvalitě.

Prostředí nového macOS Catalina se od macOS Mojave příliš neliší: 

Výrazně tomuto kroku napomohl samotný Apple, když oznámil Project Catalyst – program, který dovoluje jednoduše portovat aplikace z iOS na operační systém Macu, což jinými slovy znamená už žádné zdlouhavé čekání na svou oblíbenou aplikaci. Toho se rozhodli vývojáři využít, a proto se v nejnovější verzi macOS 10.15 Catalina dočkáme aplikace Twitteru, která nyní funguje pouze na iPhonu a iPadu. Podle oficiálních slov Applu budou tvůrci schopni převést celý milion a půl řádků kódu doslova jedním kliknutím na macOS, aniž by museli aplikaci jakkoliv upravovat. Podle všeho se tedy můžeme těšit na o poznání lepší zážitek.

Nezbývá než doufat, že toto nadšení Twitteru vydrží a nezařízne podporu hned v zárodku. Avšak dá se očekávat spíše pravý opak. Pokud Project Catalyst dostojí svým slibům, čeká nás v budoucnu na Macu doslova záplavu různorodými aplikacemi, na něž jsme zvyklí právě z našich telefonů a tabletů. Na nejnovější verzi macOS budeme moci upgradovat již tento podzim. Kdy přesně, to zatím Apple drží přísně pod pokličkou. Jisté je, že tendence vytvořit uzavřený ekosystém přetrvávají a novinky z WWDC 2019 to jenom potvrzují. Vize jednotného systému pro všechna zařízení je sice zajímavá, ale funkčnost a praktičnost tohoto řešení odhalí až budoucnost. Uvidíme, s čím vším společnost ještě přijde. Jak se k tomuto postoji stavíte vy? Používáte raději aplikace přizpůsobené operačnímu systému, nebo vítáte snahy Applu sjednotit všechny operační systémy?

Twitter logo

Dnes nejčtenější

.