Zavřít reklamu

Zatímco čeští jablíčkáři si již placení přes Apple Pay užívají od půli února, slovenští jablíčkáři na jeho oficiální spuštění stále čekají. Jeho brzký příchod sice potvrzují tamní banky, ta přesný termín jsou však skoupé. Náš slovenský zdroj nám však dnes prozradil, že služba v zemi odstartuje již na konci června. A jelikož se právě o tomto měsíci spekulovalo i v uplynulých týdnech, zdá se čím dál pravděpodobnější. 

Takto jednoduše se Apple Pay aktivuje: 

Podle našeho nejmenovaného zdroje s kontakty z bankovního prostředí začala Slovenská spořitelna své zaměstnance na vyšších postech emaily informovat o tom, že je s Applem spuštění Apple Pay již prakticky dohodnuté a jeho start je naplánován na poslední dny tohoto měsíce. Přesné datum bohužel náš zdroj nezná, jelikož v mailové komunikaci nezaznělo, zaznít by však teoreticky mohlo na zítřejší WWDC. Právě na této události totiž Apple v minulosti oznamoval rozšíření některých svých služeb do nových zemí a jelikož je Apple Pay jednou z nejstěžejnějších služeb tohoto kalifornského giganta, část prezentace by jí mohl s klidem věnovat. 

Mnoho otázek

Co se týče podpory Apple Pay u jednotlivých slovenských bank, nad tou zatím visí otazníky. Podle  sociálních sítí se však dá očekávat minimálně podpora od Tatra banky, Slovenské spořitelny a N26, spekuluje se však i nad Poštovní bankou, mBank, 365 bankou a J&T Bankou. Těžko však říci, kolik z nich nakonec našlo s Applem společnou řeč a podařilo se jim dostat do první vlny bank, které se budou podporou pyšnit. 

Mnoho uživatelů počítalo s tím, že ke spuštění Apple Pay na Slovensku dojde současně s Českem či jen pár týdnů po něm. Těsně před příchodem českého Apple Pay se však začalo šuškat o tom, že slovenské banky zatím nenašly s Applem řeč a spuštění se tím pádem odkládá na neurčito. Následně se sice objevilo několik “zaručených” termínů spuštění, avšak ani jeden se ve výsledku neukázal jako reálný. Snad se tedy zdroje tentokrát nemýlí a Apple Pay si již brzy oficiálně užijí i naši bratři ve své domovině. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.