Zavřít reklamu

Pomyslným technologickým vrcholem jsou dnes zřejmě skládací smartphony. Jak se ale ukazuje, tato technologie ještě vyžaduje doladění. Příkladem budiž Samsung s jeho skládacím smartphonem Galaxy Fold, který se redaktorům a recenzentům poškodil už po pár dnech používání. Samsung tedy vydání mobilu odložil a snaží se problémy s displejem vyřešit. Skládací smartphone představil i Huawei a osobně mohu říct, že se mi líbí o něco více.

Proslýchá se, že na něčem podobném pracuje i Apple. Diskuzi rozvířila další patentová přihláška, která byla tento týden zveřejněna Americkým patentovým úřadem. Jak je u Applu zvykem, myšlenku skládacího zařízení posouvá ještě dál. Zatímco prozatím představené skládací smartphony využívají jakýsi mechanický kloub, Apple myslí kromě flexibilního displeje i na ohebnost samotného krytu.

Grafická podoba patentu:

Grafické návrhy patentu ukazují, že by jablečná zařízení mohla být časem složitelná do písmene S nebo písmene G. Zařízení by tedy mělo hlavní část a jakési dvě displejová křídla. Pro zvětšení displeje by pak stačilo rozložit jen jednu část. Pro lepší představu doporučujeme nahlédnout do galerie.

Patent dále hovoří o materiálech a technikách, které by mohly být použity při výrobě. Nejčastěji je zmiňováno sklo, safír, zirkon a keramika. Apple samozřejmě myslí na design a v patentu popisuje, jak opracovat materiál, aby měl dokonale hladký povrch. Tato technologie by mohla být v budoucnu užita nejen pro iPhony a iPady, ale i Macy.

Během posledních měsíců je to už několikátý patent zabývající se ohebným zařízením. Nelze si tedy nemyslet, že Apple nad skládacím jablečným zařízením skutečně uvažuje. Je třeba říct, že se jedná o patent, který nikdy nemusí být použit. Pokud Apple skutečně vydá ohebné zařízení, rozhodně si nemyslíme, že se tak stane v dohledné době. Tento trend je teprve na začátku a Apple si rozhodně počká, až se všechny problémy vychytají. Otázkou také je, kolik by asi ohebný iPhone v dnešní době stál.

Koncept ohebný iPhone

Dnes nejčtenější

.