Zavřít reklamu

Trendem letošního roku zřejmě budou skládací smartphony. Novou „éru“ započal Samsung se svým Galaxy Fold, záhy se přidal i Huawei se svým Mate X. Ačkoli se brzké představení skládacího iPhonu zřejmě nechystá, mnozí designéři a grafici přicházejí s koncepty možné podoby takového iPhonu. Nový koncept, jenž byl vytvořen grafikem Antoniem De Rosou, nám přináší zatím zřejmě nejdetailnější (a také nejpovedenější) pohled na skládací iPhone, který ve velkém vychází z designu iPhonu X.

IPhone na tomto konceptu má dva displeje. Při zavřeném módu se jedná o úhlopříčku 6,6“, po otevření se naskytne pohled na překrásný 8,3“ displej. Oba displeje disponují jemností „Super retina“ s 514 ppi.  Po otevření displeje můžeme vidět i takové detaily jako widgety, které jsou skvěle přizpůsobené prostředí iOS. Widgety by se shromažďovaly na pravé straně a umožňovaly by tak rychlý přístup například k Hudbě, Počasí, Siri atd. Pod tímto odstavcem se můžete podívat na poctivou galerii tohoto překrásného konceptu.

Apple vlastní několik patentů pojednávajících o skládacích iPhonech. Ovšem to ještě ani zdaleka neznamená, že takové iPhony technologický gigant skutečně někdy v budoucnu vyrobí. Jde o mladou technologii a není vůbec jasné, v jakém stavu budou například pixely v bodě zlomu po pár měsících používání. Nicméně Samsung, co by významný dodavatel displejů, jehož panely nalezneme i v nových iPhonech, se jíž Applu nabídl, že by mu ohebné displeje mohl dodávat. Nechme se tedy překvapit. Třeba bude představení ohebného iPhonu podobně neočekávané, jako včerejší uvedení nových iPadů. Pokud ale ohebný smartphone od Samsungu bude stát nějakých 60 tisíc, dovede si představit cenovku u ohebného iPhonu?

iPhone-X-Fold-fb

Dnes nejčtenější

.