Zavřít reklamu

Představte si sami sebe v situaci, kdy se spolu se svými přáteli nacházíte v zákulisí další z řady Apple Keynote. Do jejího zahájení zbývá posledních patnáct minut a vy a vaši přátelé máte plnou důvěru Tima Cooka v to, že vše proběhne zcela bez problémů. Jeden problém už ale jaksi máte – nepostradatelný clicker Tima Cooka se rozbil a vy musíte vše vyřešit, než bude pozdě.

Přesně to je téma únikové hry, kterou si budou moci vyzkoušet účastníci letošní konference AltConf. Ta se koná každoročně již od roku 2011 a představuje zajímavou alternativu pro Apple vývojáře. Na konferenci se představí nejrůznější řečníci, konají se workshopy a jednotliví vývojáři i společnosti zde mohou získat příležitosti ke spolupráci.

Novinkou letošního ročníku je zmíněná úniková hra s titulem „Backstage at the Keynote“, kterou navrhl Chadwick Severn. Jedná se již o čtvrtou únikovou hru s Apple tématikou z dílny tohoto kanadského programátora. Účastníci konference se mohou ke hře zaregistrovat na webu události, vstupenky vyjdou na pět dolarů. Ve Spojených státech si Severnova úniková hra odehraje svou premiéru počátkem června. V minulosti si únikové hry s Apple tématikou mohli vyzkoušet například účastníci irských Úll Conferences.

Hráči únikových her mají obvykle na splnění svých úkolů celou hodinu. U tohoto časového limitu ale podle Severna dochází ve velké míře k chybám. Jeho hry jsou sice krátké, podle něj ale přinášejí stejně hodnotnou výzvu. Základem je podle Severna kvalitní týmová komunikace a znalost historie Applu. Severn ve svých hrách používá přístroje, podobné těm od Applu. Postavil například vlastní maketu Macu Pro nebo síť terminálů pro Apple Pay.

Na jedné z konferencí zase museli hráči v rámci plnění jednoho z úkolů použít zařízení, podobné Face ID, které hlídalo zamčenou truhlu. V místnosti se nacházely portréty vysoce postavených zaměstnanců Applu, černý rolák a kulaté brýle. Zvítězil ten tým, jehož členové přišli na to, že k odemčení truhly je zapotřebí obléci „Jobsovu uniformu“.

Backstage at the Keynote fb

Dnes nejčtenější

.