Zavřít reklamu

Tu a tam vás informujeme o loupežných přepadeních převážně amerických Apple Storů. Proces je to vesměs jednoduchý. Do obchodu naběhne skupina lidí, pobere co může a za pár vteřin je pryč. Tato taktika se ale ne vždy zcela vydaří. Skupina zlodějů na to tedy šla jinak a odcizila Apple Watch přímo ze skladu Amazonu. A pro svůj lup se výtečníci nemuseli ani moc nadřít, jelikož tam pracovali jako skladníci.

Policii ve městě Middletown v americkém státě Delaware kontaktoval sám Amazon, který měl podezření na čtyři své zaměstnance. Později se skutečně ukázalo, že tato skupina ukradla stovky Apple Watch v hodnotě více než 100 000 amerických dolarů. Podle informací se všechny hodinky dohledat nepodařilo. V současné době jsou v „péči“ policistů pouze tři pachatelé. Čtvrtý se skrývá.

Apple produkty jsou dlouhodobě mezi zloději velmi oblíbené. V druhé polovině minulého roku byl se zloději velký problém v Kalifornii, kde byly Apple Story pravidelným terčem takových útoků. Škoda se v těchto případech přehoupla přes milion dolarů. Zloději byli tak drzí, že se nebáli jeden Apple Store vykrást dvakrát během pouhých dvanácti hodin. Otázkou zůstává, jak zloději s takovými produkty posléze naloží. Je známo, že ve vystavených kusech jablečné elektroniky je nainstalována pouze demoverze operačního systému iOS, která je opravdu velmi osekaná. V případě výše zmíněných zlodějů Apple Watch se ovšem jednalo o plnohodnotné produkty.

apple watch reboot

Dnes nejčtenější

.