Zavřít reklamu

Vyzerá to tak, že iPad mini je napriek ohromnému množstvu uniknutých informácii predsa len zariadenie, ktoré má niečo do seba, ktoré chcú ľudia i zlodeji. A práve zlodejom v New Yorku sa začiatkom týždňa podarilo zájsť až tak ďaleko, že ich ukradli z areálu letiska Johna F. Kennedyho stovky, ba až tisícky, čím sa vyšplhali škody až na výšku 1,5 milióna amerických dolárov. Zdroje denníku New York Post dokonca zdelili, že sa jednalo pravdepodobne o prácu zvnútra.

Denník The New York Post dnes priniesol správu, v ktorej informuje o krádeži až 3600 jednotiek iPadu mini, ktoré len pár hodín pred lúpežou priviezlo z Číny do skladov letiska J.F. Kennedyho lietadlo spoločnosti Cargo Airport Services. Podľa policajných zdrojov lupiči udreli v pondelok krátko pred polnocou a použili jeden z vysokozdvižných vozíkov patriacich letisku, aby naložili dve palety tabletov do nákladiaku, čím napáchali škodu vo výške 1,5 milióna dolárov. Prebiehajúcu lúpež však prerušil zamestnanec letiska, ktorý sa práve vracal na miesto činu z večere. Po jeho príchode sa zlodeji dali s obrovským nákladom na útek, pričom za sebou nechali ešte ďalšie tri palety tovaru na pôde letiska.

Podľa zdrojov spravodajského serveru lupiči prišli k budove 261 okolo 11. hodiny večer v bielej dodávke s nápisom CEVA naboku a zaparkovali pri tej strane budovy, ktorá smeruje priamo k ulici a disponuje výrazne menšou bezpečnosťou v porovnaní so stranou prístupnou z letiskovej plochy. Zdroje taktiež veria, že zlodejov do areálu letiska niekto úmyselne pustil dovnútra i von z areálu. Vyšetrovatelia už na prípade pracujú, niekoľkých pracovníkov letiska už podrobili výsluchu, pričom traja z nich podstúpili detektor lží. Zatiaľ nie je známe, o aké modely iPadu mini sa jednalo, no vzhľadom k záujmu o celulárnu verziu zariadenia je možné, že sa jednalo práve o WiFi + Cellular varianty, ktoré mali byť dodané do obchodov i domácností prvých majiteľov.

ipad_mini_lsa

Dnes nejčtenější

.