Zavřít reklamu

Před několika týdny představil Samsung skládací smartphone Galaxy Fold a možná započal revoluci mezi smartphony. Technologie je to vskutku impozantní, ovšem vyvstalo velké množství otázek, jak se to bude mít například s životností displeje a zda bude viditelný zlom uprostřed obrazovky.

Samsung Galaxy Fold má do prodeje na americkém trhu přijít za pár dní a Samsung se rozhodl udělat tomuto modelu jakési promo. Svůj smartphone nabídli známým YouTuberům, bloggerům a také například německému fotbalistovi Mariu Götzemu. Prvotní reakce dotyčných je zkrátka úžas, což samozřejmě chápeme. Něco podobného je ve světě technologií naprostou novinkou a Samsungu se rozhodně povedlo docílit kýženého „wow“ efektu.

Jak ale uvádíme výše, leckoho napadne v souvislosti s ohebným displejem několik otázek. Z detailnějších rozborů několika youtuberů se dozvídáme, že rýha v displeji je vidět a dokonce je i hmatatelná. Vidět je ale spíše pouze při pohledu ze strany, při přímém pohledu si rýhy uprostřed displeje spíše nevšimnete. Technologie, kdy bude ohebný displej naprosto bez rýhy, se dočkáme zřejmě až v budoucnu.

Dalším klíčovým faktorem byla i tloušťka telefonu. Dle mého názoru bude zavřený telefon podobně „tlustý“ jako dva iPhony 5 položeny na sobě. Galaxy Fold v uzavřeném stavu drží díky dvěma přítomným magnetům, k jejichž oddělení budete v rámci bezpečí smartphonu používat obě ruce. Odemykání smartphonu funguje skrze čtečku otisků prstů, která je implementována do bočního tlačítka, jehož stisknutí přivolá asistenta Bixbyho. Tento smartphone nedisponuje jackem na sluchátka, k telefonu jsou ale dodávána nová sluchátka Samsungu Buds, které mají za úkol konkurovat AirPods.

Tématem byl rovněž přechod obrazu z displeje v uzavřeném stavu do displeje po otevření smartphonu. Z videí ale vypadá, že Samsung tento úkon vyladil dobře. Někomu by mohl vadit poměrně výrazný výřez v pravém horním rohu displeje. Ovšem i to je zřejmě pouze o zvyku.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

Jako obrovský problém se však v tuto chvíli jeví životnost displeje. Velké množství recenzentů v čele se těmi největšími světovými jmény si totiž stěžuje na to, že jim telefon po dni používání zkrátka a jednoduše odešel. Displej se jim buď zvláštně zvlnil, začal problikávat či některá z jeho polovin zkrátka zčernala a přestala reagovat úplně. To je i případ Marka Gurmana z Bloombergu, který na tyto problémy upozornil na svém Twitteru. Ačkoliv se samozřejmě problém netýká všech zařízení, vzhledem k jeho ceně je jeho poměrně častý výskyt rozhodně zdviženým prstem pro Samsung. 

Samsung Galaxy Fold se začne ve Spojených státech prodávat 26.dubna. V tento den jihokorejská společnost rovněž spouští předobjednávky ve vybraných evropských zemích. Českou republiku byste ale hledali marně. Pokud budete tedy tuto novinku chtít, budete muset vyrazit k rakouským, polským nebo německým sousedům. Cena byla stanovena na 1980 dolarů, což je více než 45 000 korun. Hodláte si pořídit tuto bezesporu technologickou novinku?

Samsung Galaxy Fold

https://www.youtube.com/watch?time_continue=344&v=0Z8J3axc0oY

Dnes nejčtenější

.