Zavřít reklamu

Jak již všichni dlouhé roky víme, Apple se nebojí do něčeho investovat a rozhodně pro to nemá hluboko do kapsy. V poslední době tento kalifornský gigant údajně utrácí miliardy dolarů ročně za originální obsah pro jeho streamovací platformu Apple TV+, akvizice služby Texture, která se brzy kompletně promění na Apple News+, jej vyšla na téměř půl miliardy dolarů a v neposlední řadě je tady Apple Arcade.

Apple Arcade byl představen spolu s výše zmiňovanými službami při příležitosti letošní první jablečné konference a podle hlavních protagonistů se máme na co těšit. Podle magazínu The Financial Times platí jablečná společnost za více než 100 her okolo půl miliardy dolarů, což uznejme sami, je na poměry mobilních her vskutku obrovské číslo. Apple navíc samotným vývojářům údajně nabízí jisté bonusy za to, že se jejich hra stane exkluzivním produktem přímo pro službu Apple Arcade. Naopak podle jiných zdrojů se situace má tak, že hry, které nejsou nabízeny na konkurenčním Obchodu Play, jsou kalifornským gigantem finančně odměněny. Takovýmto způsobem by sami vývojáři nemuseli být jistým způsobem svázání vývojem pouze pro App Store, ale mohli by své hry nabízet například i na herních konzolích jako PlayStation, Xbox a nebo Nintendo Switch. Jedinou podmínkou by bylo, aby hra nebyla přístupná pro operační systém Android.

Služba Apple Arcade nabídne spoustu prémiových her, které dokáží uspokojit potřeby téměř každého hráče. Hry navíc budeme moci hrát na všech našich jablečných zařízení, přičemž náš veškerý herní postup bude uložen na iCloudu. Výhodou této služby je taktéž její offlinová dostupnost. Jednotlivé hry se totiž budou do každého zařízení zvláště stahovat, díky čemuž si s nimi můžeme zpříjemnit chvíle strávené mimo dosah internetu. Kalifornský gigant tuto službu představil spolu s tituly jako Sonic a Lego, avšak většinu obsahu tvoří dnes velmi populární indie hry. Na čem taktéž Apple v tomto směru utrácí je údajně podpora samotného vývoje herního enginu, který by se mohl rozšířit na všechny jablečné systémy.

Služba Apple Arcade by se měla zpřístupnit již letos na podzim, a to dost možná jako součást nového operačního systému iOS 13. Přestože jsme se doposud nedočkali jakýchkoliv informací o ceně, spousta analytiků je přesvědčena, že se bude jednat o standardní částku 9,99 dolarů (asi 226 korun).

arcade

Dnes nejčtenější

.