Zavřít reklamu

Když se řekne „iPad“, tak se najde jen pramálo těch, kteří si s tímto slůvkem nespojí nejznámější tablet na světě. Vždycky tomu ale tak nebylo. V roce 2012 začala společnost RXD Media tvrdit, že tento název používala pro svou platformu dávno předtím, než společnost Apple představila v roce 2010 svůj první iPad. Že je v právu se následně pokusila tato společnost dokázat i u soudu, který mohl teoreticky Applu v tvorbě názvů jeho tabletů do budoucna pořádně zavařit. To se ale naštěstí nestane.

iPad Pro 2018:

Soudce řekl, že ačkoli společnost RXD Media skutečně dokázala, že používala dokonce několik variant názvu iPad ve své službě (iPad.mobi, IPAD.mobi), nelze si myslet, že by při vyřčení tohoto názvu snad hrozilo nebezpečí možné záměny. Také bylo dodáno, že RXD Media v žádném případě nevlastní ochrannou známku k tomuto názvu, ačkoli si lze všimnout, že slovo „iPad“ používají i ve svých webových stránkách (www.ipadtoday.com). Nicméně došlo ke kuriózní situaci, kdy právní zástupci Applu během procesu namítli, že společnost RXD Media porušuje obchodní značku Applu na iPad. Soudce s tímto tvrzením souhlasil.

Co se názvů a frází společnosti Applu týče, včera jsme informovali o prohraném soudním sporu, který se týkal známého reklamního sloganu společnosti „Think Different“. Švýcarská společnost Swatch přišla během reklamní kampaně na své nové hodinky s NFC se sloganem „Tick Different“. Apple proti tomu brojil žalobou. Soud mu ale za pravdu nedal. Apple by v tomto případě musel prokazovat, že minimálně 50 % švýcarské populace si po vyřčení sloganu „Tick Different“ vybaví právě notoricky známou frázi společnosti Apple.

ipad-air-gallery-fb

Dnes nejčtenější

.