Zavřít reklamu

WhatsApp patří bezesporu mezi nejoblíbenější komunikační platformy světa. Vzhledem k jeho povedenému designu a vysoké bezpečnosti se však není čemu divit. Pár neduhů ale tato aplikace přeci jen má. Mnozí uživatelé kritizovali v minulosti například to, že se nemůžou příliš dobře bránit přidávání do různých skupin, které je následně obtěžují spamem. Doposud totiž stačilo prakticky jen to, aby vás někdo přidal do skupiny a vy jste se v ní rázem bez jakéhokoliv schvalovacího procesu objevili. To se ale již brzy změní. 

Vývojáři WhatsAppu začali rozšiřovat vylepšení, díky kterému bude v aplikaci nově možné nastavit si, kdo vás může do skupin pozvat. Na výběr budou celkem tří možnosti – Nikdo, Moje kontakty (čísla uložená v telefonu) a Všichni. Pokud tedy vůbec o přidávání do skupin bez vašeho vědomí nestojíte, novinka váš problém skvěle vyřeší. Každé vaše přidání do skupiny totiž budete nově muset při zvolení správného nastavení odsouhlasit přes link, který vám po pokusu o přidání přistane v soukromé zprávě. Pokud se vstoupit rozhodnete, do 72 hodin budete muset pozvánku potvrdit. 

Novinka se dle dostupných informací začíná po světě rozšiřovat ode dnešního dne a to jak na platformy Android, tak i iOS. Nastavitelní skupin pak bude proveditelné v Nastavení – ÚčetSoukromíSkupiny. Je však možné, že se vám novinka v aplikaci objeví až za pár hodin či dnů, ostatně jak to u podobných updatů bývá zvykem. 

Doufejme, že s užitečnými novinkami WhatsApp hned tak neskončí a do aplikace jich v následujících měsících či týdnech ještě pár přidá. Již poměrně dlouho například testuje Dark Mode, na který mnozí uživatelé čekají jako na smilování. Zda však dorazí již brzy či si na něj ještě budeme muset počkat ukáže až čas. 

whatsapp

Dnes nejčtenější

.