Zavřít reklamu

Macbooky i stolní Macy nejsou brány jako zařízení pro hraní her, což však neznamená, že na ně hry vůbec nevychází. Počet titulů, které jsou připraveny i pro macOS, se totiž neustále zvětšuje, díky čemuž si i ti z nás, kteří nevlastní herní PC či konzoli, mohou užít povedené hry. Série Dirt se rozhodně dá zařadit právě mezi ty úspěšné a oblíbené, takže oznámení příchodu Dirt 4 na macOS je parádní zprávou.

Titul Dirt 4 vyšel v polovině roku 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One a v hodnocení recenzentů získával velmi dobré známky. Aktuálně je průměrné hodnocení na webové stránce Metacritic 83 %. To je opravdu více než slušné číslo a potvrzuje kvalitu titulu. Od té doby vydali Codemasters ještě titul Dirt Rally 2.0, který vyšel letos a zaměřuje se především na milovníky rally a ty, kteří hledají zkutečnou výzvu a simulaci. Oproti tomu Dirt 4 má blíže k arkádě a obsahuje také větší množství herních módů.

Hra se i necelé dva roky po vydání může pyšnit parádním grafickým zpracováním od modelů závodních vozů až po kvalitu tratě a jejího okolí. Velmi je pochvalováno také celkové množství obsahu a vzhledem k možnostem nastavení různých asistentů řízení a podobných pomocníků si ji užijí i ti, kteří nestojí o věrnou simulaci.

Dirt 4 vyjde na macOS a Linux už 28. března a to díky společnosti Feral Interactive, která má port na svědomí. Stejná firma se postarala i o porty her GRID Autosport, DiRT Rally nebo F1 2017, takže zkušeností s hrami od Codemasters a jejich předěláváním na jablečný systém mají dostatek. Dirt 4 rozjedete na těchto zařízeních:

  • 13″ Macbook Pro 2016 a novější
  • 15″ Macbook Pro Mid 2012 s 1GB grafickou kartou nebo novější/výkon,ější
  • 21.5″ iMac Late 2013 s 1.8GHz i5 procesorem nebo novější/výkonnější
  • 27″ iMac Late 2013 nebo novější, případně Late 2012 s grafickou kartou GTX 675MX nebo GTX 680 MX
  • 27″ iMac Pro Late 2017 či novější
  • Mac Pro Late 2013 nebo novější
  • Mac mini 2018

Hru si můžete předobjednat už nyní za 54.99€ na Feral Storu a před vydáním ještě určitě mrkněte na nový trailer.

dirt 4 fb

Dnes nejčtenější

.