Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Studio FIGURAMA (www.figurama.eu), založené spoločnosťou Kurzor je najvýznamnejším výrobcom virtuálnych ľudí v strednej Európe s unikátnymi riešeniami v svetovom meradle. Štúdio vstúpilo na trh veľkoformátového fotorealistického 3D skenovania medzi prvým na svete, v r. 2015. Spoločnosť vyrába virtuálnych ľudí a digitálne kópie ľudských postáv pre potreby výroby počítačových a stolových hier, filmov a pre zábavné umenie, šport, medicínu. Za týmto účelom inštalovala najväčší fotorealistický 3D skaner na svete, s možnosťou digitalizácie ľudí v pohybe. Dôraz na kvalitu viedol k tomu, že k odberateľom produktov spoločnosti sa po súkromných osobách, komerčných spoločnostiach a štátnych organizáciách pripojili aj známe tváre showbiznysu, významní športovci.

     
(V Studio FIGURAMA™ sa vaša zosnímaná postava upraví na digitálny 3D model)

Výzva

Pri práci štúdia FIGURAMA vznikajú v zlomkoch sekundy veľké množstvá unikátnych obrazových dát, ktoré je treba cez lokálnu sieť preniesť, bezpečne uložiť a ďalej spracovať. Strata jediného súboru by mohla znamenať znehodnotenie niekoľkohodinovej práce a často by táto strata bola nenahraditeľná. Uložené dáta môžu byť dostupné len autorizovaným osobám – okamžite, jednoducho, bezpečne. Rovnako musia byť dostupné pre digitálne spracovanie na niekoľkých pracoviskách v sieti. Okrem spoľahlivosti a výkonnosti dátového úložiska bolo potrebné zabezpečiť malé rozmery zariadenia a jednoduchosť jeho správy, ochranu dát a minimálne nároky na obslužný personál. Optimálnym riešením by bolo integrovanie infraštruktúry pre spracovanie produkčných obrazových dát a videotokov.

Řešení

„O spoločnosti Synology sme sa dozvedeli na výstave. Zoznámili sme sa tam s riešeniami ako na úschovu a správu dát, tak aj nad dohľad a správu videostreamov. Pochopili sme, že je to ideálny predpoklad pre prevádzku našich zariadení. Správu dát z viac ako 80 zdrojov grafických dát zabezpečuje DiskStation. Kontrolu dát a zobrazenie videotokov zabezpečuje VisualStation VS360HD,“ hovorí Ľuboš Grék, konateľ Studio FIGURAMA.

Zjednotenie správy rôznorodých dát podstatne zjednodušilo ovládanie systému a zlacnilo prevádzku.

„RS815+ je pre nás platformou, ktorá integruje ukladanie a spracovanie rozsiahlych objemov dát grafických, foto aj video do jedného škálovateľného a spoľahlivého systému,“ vraví Ľuboš Grék, konateľ Studio FIGURAMA.

Bezchybné zabezpečenie dát je podporené funkciami RAID 10. Dáta sú okamžite a priebežne dostupné v rámci lokálnej siete na niekoľkých pracovných staniciach, ktoré spracúvajú rozsiahle objemy grafických dát.

Výhody

Synology predstavuje plnohodnotné riešenie pre efektívny a rýchly prístup k dátam, bezpečnú úschovu dát a integrované spracovanie dát pre užívateľov rôzneho typu na jednom mieste. Zaučenie na prácu s DiskStation si vyžaduje minimálne nároky, podobne jednoduché je aj nastavenie systémovým administrátorom.

Ľuboš Grék vraví: „Úplne výnimočným v porovnaní s inými výrobcami bol pre nás prístup centra podpory zákazníka, ktoré nám pomohlo vyladiť technické detaily, na ktoré sme si ako neodborníci spočiatku netrúfli. Výkonnosť DiskStation nám umožnila presunúť spracovanie dát z diskov na sieťových pracovných staniciach priamo na diskové pole.“

Pre Studio FIGURAMA sa tak zvýšila spoľahlivosť, bezpečnosť dát a zjednodušila organizácia práce. Výrazné zjednodušenie organizácie práce a celkovú výkonnosť pracovného tímu umožnila centralizácia správy dát a možnosť ich paralelného spracovania. Integrácia videodohľadu do infraštruktúry od Synology je podľa p. Gréka tou hľadanou čerešničkou na torte.

Trénink od Synology

Pokud chcete ze Synology NAS vytěžit maximum, právě teď jsou pro vás připravené online kurzy v českém jazyce. Za 4 hodiny se dozvíte, co všechno toto zařízení dokáže. Během kurzu můžete pokládat otázky a nastavit si tak svůj privátní cloud podle sebe. Stačí se přihlásit na nejbližší volný termín. Klikněte na http://sy.to/treningysynology.

synology

Dnes nejčtenější

.