Zavřít reklamu

O DayZ slyšel snad každý, kdo sám sebe nazývá hráčem. První alpha verze tohoto titulu vyšla v roce 2013 na Steamu a má ji na svědomí české studio Bohemia Interactive. A právě to se nyní chystá na tuto hru navázat druhým dílem.

Původně bylo DayZ jen modifikací pro Armu 2 od stejných vývojářů. Hra se odehrává na velké fiktivní ploše a vy máte za úkol přežít. Nepřáteli jsou zombící, ale i ostatní hráči, kteří pro lepší vybavení udělají cokoliv. Zhruba po roce vyšlo Mini DayZ pro webové prohlížeče. hráči na iOS a Androidu se pak své verze dočkali v létě 2017. Hlavním cílem bylo opět přežít, tentokrát však v pixelartové grafice a s top-down pohledem. A co víc? Je nabitá obsahem a je dostupná zcela zdarma bez otravných mikrotransakcí. Jak Mini DayZ vypadá v pohybu se podívejte v galerii níže.

Už od konce minulého roku jsme věděli, že vývojáři v Bohemian Interactive pracují na nástupci. Na twitterovém účtu Mini DayZ jsme se nyní dozvěděli, že tím nástupcem bude jednoduše Mini DayZ 2. Půjde prý o zcela nový zážitek, ale ve starém známém světě. Dočkáme se podobné grafiky i hratelnosti, avšak s jedním opravdu výrazným vylepšením – druhý díl Mini DayZ bude obsahovat multiplayer! Ten bylo tentokrát možné implementovat díky hernímu enginu Unity, který nabízí mnohem více možností.

Zatím sice nevíme, kdy se této zombie survival akce dočkáme, jelikož je vývoj stále pouze na začátku. Už nyní však vývojáři potvrdili, že se počítá se s verzemi pro iOS a Android. Zatím nám nezbývá nic jiného, než znovu stáhnout první díl a pokosit pár zombíků.

mini dayz 2 fb

Dnes nejčtenější

.