Zavřít reklamu

Před třemi dny nás EA překvapilo vydáním hry Apex Legends. Jedná se o free-to-play battle royale titul od tvůrců akčního Titanfallu, společnosti Respawn Entertainment. A právě tato nová pecka se pravděpodobně podívá i na iPhony a iPady.

Nejpopulárnějšími zástupci battle royale jsou zajisté Fortnite, který je free-to-play a klasicky placené PUBG, případně nejnovější COD s podtitulem Black Ops IIII. Apex Legends si vezme ze všech her něco – z Fortnitu minimálně to, že je zdarma. Stylem se zase blíží více k PUBG a COD a pochopitelně akční střílečce Titanfall, kterou mají Respawn na svědomí.

Apex Legends se dokonce odehrává ve stejném světě, jako Titanfall. A že se jedná o trefu do černého nasvědčují i aktuální čísla. Hru si už vyzkoušelo 2.5 milionu hráčů s tím, že v jeden moment ji hrálo neskutečných 600.000 lidí! A jablíčkáře potěší zjištění, že EA zvažuje vydání mobilní verze této hry. Opět nelze nevzpomenout PUBG a Fortnite, kterým se na mobilech a tabletech velmi daří. Pokud by verze pro iOS a Andrid vyšla, téměř jistě by nabídla cross-platform hraní.

Battle royale je od minulého roku jedním z nejoblíbenějších herních žánrů. Jeho hlavním znakem je, že se jedná o online souboje většího počtu hráčů (standardně 100), kteří se dostanou na herní mapu bez jakéhokoliv vybavení. To si musí nejprve nalézt a poté už je jejich cíl přežít až do konce a zůstat poslední.

Doufejme tedy, že se EA k portaci novinky na iOS rozhoupe skutečně brzy a my si ji tak budeme moci plnými doušky vychutnat za pár měsíců. Titul totiž vypadá skvěle a podle prvních ohlasů se i dobře hraje. Navíc je zdarma, tak proč se na něj netěšit, že?

apex legends fb

Dnes nejčtenější

.