Zavřít reklamu

Mnoho her, které jsou k dispozici i na Apple Watch, jsou většinou pouze „pomocné“ aplikace, díky kterých vám chodí na jablečné hodinky upozornění a nebo s jejich pomocí můžete vykonat nějaký jednoduchý úkol. Zkrátka a jednoduše, nejedná se o plnohodnotné hry, u kterých byste mohli přímo na Apple Watch sledovat pokrok. Jednou mě tak ve škole napadlo, že by bylo fajn najít nějakou plnohodnotnou hru, se kterou bych se mohl zabavit i na mých hodinkách. Netrvalo to dlouho a já jsem našel naprosto jednoduchou hru, která dokáže využít potenciál hodinek a alespoň na chvíli vás zabaví.

Pocket Bandit

Hra, kterou jsem v úvodu opěvoval, se nazývá Pocket Bandit. Jak už název napovídá, ocitnete se v roli bandity, respektive zločince. Tento zločinec má za úkol krást peníze, zlato a ostatní cennosti ze sejfů, které jsou opatřeny zámkem. Ten je samozřejmě nejdříve nutné prolomit. Pro jeho prolomení je nutné využít digitální korunku vašich hodinek, na které prakticky celá hra stojí. Ze určitý časový limit musíte najít správnou kombinaci čísel – pokud se vám to nepovede, stihne přijet policie a zatkne vás. Pokud se zrovna budete nacházet poblíž správného čísla pro otevření trezoru, upozorní vás na to haptická odezva hodinek. Je proto zároveň nutné se věnovat vibracím, které z hodinek vychází. Jakmile se začnete blížit ke správné kombinaci, hodinky začnou lehce vibrovat. Čím blíž jste správnému číslu, tím více hodinky vibrují.

[appbox appstore 1185830542]

Hra funguje na takovém principu, abyste nasbírali co nejvíce bodů (peněz) bez toho, aniž by vás chytla policie. Za každý odemčený sejf získáte určitý obnos peněz, který se vám ukládá na konto. Hra se samozřejmě postupem času stává s pomocí různých překážek více a více obtížnou. V případě, že vás policie chytne, hra sice nekončí, avšak musíte počítat s opravdu tučnou pokutou.

Na hře Pocket Bandit se mi líbí především to, že se vývojáři podařilo využít opravdu celkový potenciál hodinek. Ve hře tak využijete digitální korunku, citlivé vibrace a samozřejmě i samotný displej hodinek. Jedinou nevýhodou ale hra trpí, a tou je spotřeba baterie. Osobně jsem zvyklý, že mé Apple Watch Series 4 nabíjím co dva dny, avšak pokud si sem tam Pocket Bandit zahraji, dostávám se s výdrží na maximálně jeden den.

Pokud jste tedy ochotni obětovat výdrž hodinek a smíříte se s častějším nabíjením, tak vám mohu Pocket Bandit jen a jen doporučit. Hra se hodí například do školy, kdy si chcete alespoň trochu pomoci od každodenního stereotypu, ale také na delší chvíle strávené na toaletě. V jednoduchosti je síla, což dokazuje i hra Pocket Bandit, kterou si určitě zamilujete.

apple_Watch_stopky_Fb

Dnes nejčtenější

.