Zavřít reklamu

Letošní rok by měl být dle dostupných informací na jablečné produkty opravdu bohatý. Dočkat bychom se totiž měli nástupců téměř všeho, co má Apple v současné době v nabídce. Pauzu si však letos dají iPady Pro, jejichž upgrade má Apple dle Bloombergu naplánovaný až na rok 2020. 

Rozhodnutí Applu neupgradovat iPady Pro v letošním roce dává smysl. Představení jejich nové generace jsme se totiž dočkali teprve na konci loňského roku, takže je prakticky jasné, že letošek by přinesl jen drobná vylepšení, která by uživatele k přechodu na ně jen stěží donutila. To v roce 2020 bude situace zcela opačná. Podle zdrojů Bloombergu totiž Apple plánuje u svých produktů nasadit zcela nové laserové 3D kamery, které si mají svou premiéru odbýt právě u iPadů Pro. 

Přestože se iPad Pro dočká příští rok velkého vylepšení, hranatý design zůstane velmi pravděpodobně zachovaný: 

O novém typu kamery toho v tuto chvíli příliš mnoho nevíme. Podle dostupných informací by však měla být obřím přínosem hlavně pro rozšířenou realitu, jelikož bude schopná daleko detailněji mapovat objekty kolem iPadu. Rozšířená realita tak bude přesnější než kdy předtím a pro uživatele tím pádem i uvěřitelnější a využitelnější. Těžit by měl ale z této novinky i portrétní režim fotoaparátu, který by měl být díky ní též o poznání dokonalejší. 

Velká očekávání

Není to poprvé, co slyšíme ve spojitosti s rokem 2020 o velkých novinkách. Podle nedávných informací totiž Apple počítá pro příští rok i s uvolněním výrazně přepracovaného iPhonu a snad i Apple Glass, čili chytrých brýlí. V těch by měl běžet operační systém rOS, který bude vycházet z iOS. Obsahovat bude například i svůj vlastní App Store, díky kterému bude do brýlí snadné stáhnout různorodé aplikace. Alespoň to tedy tvrdily zdroje Bloombergu v roce 2017. Zda se však tato prognóza naplní si budeme muset ještě počkat. 

iPad X concept FB

Dnes nejčtenější

.