Zavřít reklamu

Cestovatelé, kteří rádi poznávají nová místa v přírodě, musí jistě často řešit problém s nabíjením jejich telefonu. V lese i kdekoliv jinde v přírodě totiž rozhodně nenarazíte na zásuvku či jiný zdroj energie. Řešením může být například WaterLily od kanadské společnosti Seaformatics Systems.

Jedná se o velmi zajímavé a chytře vymyšlené zařízení, díky kterému vám telefon dobije voda či vítr. Samozřejmě můžete nabíjet například powerbanku, reproduktor nebo GoPro. Zařízení je velké pouze 18 centimetrů a váží 1.3 kilogramu. Jak můžete vidět na videu níže, stačí jej vložit do tekoucí řeky nebo umístit na místo se silným větrem. Tím dojde k roztočení vrtule a vy můžete bez problému nabíjet. Na konci kabelu je USB a skrze něj připojíte jakékoliv zařízení, kterému stačí k nabití 15W.

Nápad je to skvělý, setká se však mezi lidmi s oblibou?: 

Pro cestovatele tak jde o skvělou vychytávku, díky které se nemusí bát o přísun energie. Jen doufat, že najdete řeku či bude foukat silnější vítr. Cena zařízení je 179.99 $, tedy necelé 4.000 Kč. Pokud byste potřebovali vyšší výkon, v nabídce je ještě WaterLily 12V s výkonem 30W. Změní se pouze cena (224.99$), rozměry i váha jsou totožné s USB variantou.

waterlily fb

Dnes nejčtenější

.