Zavřít reklamu

Zatímco o Vánocích panovaly vcelku přijatelné teploty, poslední dny nás počasí přesvědčuje o tom, že zima ještě ani zdaleka neskončila. Ranní mrazy, které naše území bičují, jsou totiž skutečně nepříjemné a ani přes den se kvůli nízkým teplotám pod bodem mrazu příliš neohřejeme – tedy alespoň ne bez vhodně zvoleného obleční. Pojďme se tedy nyní společně podívat na pětici aplikací, díky kterým budete minimálně vědět, jak velké mrazivé peklo za vašimi okny panuje.

Všechny aplikace, které vám v následujících řádcích představím, budu hodnotit optikou běžného uživatele. Právě těch, respektive nás, je totiž samozřejmě nejvíce a proto si myslím, že právě takové hodnocení je pro vás nejvíce vypovídající. Hodnotit tak budu zpracování celé aplikace, intuitivní ovládání a to, jak rychle z ní vyčíst jednotlivé informace. Všechny aplikace, které se tu objeví, mám vyzkoušené osobně s tím, že s nimi mám jen dobré zkušenosti. Věřím tedy, že i vám některá z nich “bodne”. 

Ještě než se pustíme do samotného představování aplikací, je potřeba říci, že minimálně pro mě jsou spíše jakýmsi doplňkem k nativní aplikaci Počasí od Applu. Ta se mi totiž zdá relativně přesná  a přestože bych řekl, že se na ní možná dalo dříve spolehnout ještě o poznání více, ve štychu vás rozhodně nenechá. Její nevýhodou je však především to, že nabízí poměrně málo informací a pokud by vás zajímaly například mračna, které se nad váš dům blíží, budete mít smůlu. Určitě je tedy fajn mít krom ní v iPhonu nainstalovaných i pár doplňků, díky kterým  svět za vašimi okny zanalyzujete o poznání lépe. Ostatně, vždy je lepší vycházet z více zdrojů, z jejichž výsledků vyvodit jakýsi průměr, než se spoléhat jen na jednu jedinou aplikaci.

iRadar CZ +

Jestli něco aplikací Počasí od Applu chybí, je to bezesporu radar se srážkami, skrze který by se dalo zkontrolovat, zda se na vás něco neřítí, respektive jak hrozné to bude. Fajn alternativou je v tomto ohleduiRadar CZ +. Ten využívám především jako widget pod jablečným počasím, kdy při kontrole teplot mrknutím oka zkontroluji, jak to vypadá se srážkami kolem mě. Silnou stránkou této aplikace je spousta možností nastavení, které po otevření nabízí, a také slušný výběr dat včetně výstrah od Českého hydrometeorologického ústavu, díky čemuž můžete vědět o nástrahách počasí několik desítek hodin dopředu. Hezkým bonusem je i aplikace pro Apple Watch, kterou však pravděpodobně stejně většina z nás moc často nevyužije. Pokud však chcete situaci kolem vás zkontrolovat rychle, je to určitě parádní alternativa.

[appbox appstore id974745798 ]

ČHMÚ a ČHMÚ+

Není tomu tak dávno, co jsme na našem webu poměrně detailně psali o dvojici aplikací z dílny Českého hydrometeorologického ústavu. Jelikož jsou tyto aplikace skutečně dobré, do našeho výběru je též určitě zařadím. Zjednodušeně by se dalo říci, že v appkách od ČHMÚ naleznete prakticky vše, co by vás jen mohlo zajímat a to pěkně pohromadě. Aplikace jsou navíc graficky zpracovány poměrně hezky (byť na můj vkus možná trochu stroze) a neobsahují ani žádné chyby, které by jejich využívání znemožňovaly. Teď v zimě potěší i jednoduchý přístup k výstrahám, které ČHMÚ vydává jako na běžícím pásu.

[appbox appstore id1417843170 ]

Meteoradar

Palec nahoru a doporučení zaslouží rozhodněi aplikace Meteoradar. Ta je už na první pohled velmi pěkně zpracovaná, nabízí aktuální teploty ze spousty měst, ukáže vám mračna a dokonce i záběry z webkamer města. Skrze boční panel pak můžete velmi jednoduše přejít buď na web Ventusky či na in-pocasi.cz, kde se o počasí dozvíte další spousty informací. Tuto aplikaci bych doporučil spíše uživatelům, kteří si vystačí opravdu s málem a krom mraků, teploty či webkamer měst je nezajímá nic moc jiného. Víc toho totiž v aplikaci nenaleznete. Na škodu to však rozhodně není. Pokud se pak ptáte na widget, tím Meteoradar disponuje.

[appbox appstore id566963139 ]

Windy

Další pěkná aplikace, která vám o počasí leccos prozradí, je Windy. Její prostředí působí alespoň na mě o poznání příjemněji než například u iRadaru CZ+ a nabídka informací, které v ní naleznete je též skutečně pestrá. U této aplikace bych navíc vyzdvihl dlouhodobou simulaci mračen, podle které si můžete například plánovat různé aktivity na další dny. Samozřejmě je však potřeba brát tyto dlouhodobé předpovědi se značnou rezervou. Super ze i widget, který zobrazuje na poměrně malém prostoru skoro až neuvěřitelné množství informací.

[appbox appstore id1161387262]

Weather & Radar

Mezi mé oblíbené aplikace pro předpověď počasí musím zařadit i Weather & Radar. Ta je velmi jednoduchá a krom radarového snímku vám nabídne aktuální hodinovou předpověď, dlouhodobou předpověď a přehledný graf, který též znázorňuje vývoj počasí v následujících dnech. V grafu je navíc zaneseno upozornění například na bouřky, díky čemuž se na ně můžete připravit s předstihem. Pokud pak rádi fotografujete, aplikace vám umožní podělit se o vaše fotografie s ostatními uživateli. Aplikace má celkem dva widgety, přičemž jeden zobrazuje teplotu a ten druhý snímky z radaru. Díky tomu tak máte o tom, co se kolem vás děje, opět velmi dobrý přehled. Osobně se mi právě toto řešení widgetů zdá jako nejlepší možné. Aplikace vás navíc bude při blížící se výrazné změně počasí varovat skrze notifikaci.

[appbox appstore id545993260 ]

Snad se vám alespoň jedna z výše představených aplikací zalíbila a začnete jí ke svému každodennímu fungování využívat. Pokud tomu tak ale není, nezoufejte. V App Storu totiž naleznete spoustu dalších pěkných aplikací, které by vám mohly padnout do noty. Stačí jen hledat.

pocasi widget

Dnes nejčtenější

.