Zavřít reklamu

Vypadá to, že zima udeřila ve své plné síle. Výrazný pokles venkovní teploty si žádá změnu péče o náš iPhone. Řada z vás možná nevidí důvod věnovat svému smartphonu zvýšenou pozornost jen proto, že venkovní teplota občas spadne pod nulu. Vzhledem k tomu, že i samotná společnost Apple uvádí jako nejnižší operativní teplotu iPhonu 0°C, vám ale doporučujeme projít si naše tipy na zimní péči o váš smartphone.

Baterie v hlavní roli

Jednou z věcí, na kterou mají výkyvy teplot jakýmkoliv směrem nejvýraznější vliv, je baterie vašeho iPhonu. Apple na svých stránkách uvádí, že její operativní teplota – podobně jako u všech Li-ion baterií – končí na nule, proto je dobré smartphone při minusových teplotách pokud možno vypínat. S opětovným zapnutím ale buďte také opatrní: po příchodu do teplejšího prostředí nechte svůj smartphone pár minut aklimatizovat, než ho opět uvedete do provozu.

Bez dalších vrstev ani ránu

Pokud jste se svým iPhonem venku ve chvílích, kdy zrovna mrzne, pokuste se ho od nízkých teplot co nejvíce izolovat. Skvělou ochranu před mrazem mu poskytnou kožené obaly, neoprénová pouzdra nebo kryty, chránící i přední část telefonu. Vašemu iPhonu prospěje i to, že ho z venkovní kapsy kabátu přemístíte do té vnitřní, případně do batohu či tašky.

Pokud máte zimu rádi, nastavte si na iPhone jednu z těchto zimních tapet:

Zapomeňte na auto

Každý ví, že když v létě udeří vedra, je velmi špatným nápadem nechávat iPhone v zavřeném zaparkovaném autě. Toto pravidlo by se ale mělo dodržovat i v opačném případě, tedy tehdy, když mrzne. Pokud svůj smartphone nedopatřením v autě přece jenom zapomenete a smartphone se vám vlivem nízké teploty vybije, určitě ho k nabíječce nepřipojujte okamžitě, ale počkejte alespoň na to, až přestane být na dotek chladný.

Pozor na vodu

V jistých případech může vašemu iPhonu při přechodu z nižší teploty na vyšší zkrat; na vině bývá kondenzace vodních par. Abyste takovéto nehodě předešli, přestaňte svůj telefon používat zhruba půl hodiny před plánovaným návratem do teplejšího prostředí. Užitečným trikem je také vložení iPhonu do mikrotenového sáčku a po vysrážení par ho opatrně vysušit savou látkou.

…a žádnou paniku

Pokud váš iPhone náhodou studené počasí nevydrží a selže, nepanikařte – a v žádném případě se ho nepokoušejte ihned zapnout. Jakmile se se svým smartphonem konečně dostanete do teplejšího prostředí, dejte mu co nejvíce času na přizpůsobení a zahřátí. Po uplynutí minimálně dvaceti minut ho můžete zkusit opatrně začít nabíjet.

iPhone winter Unsplash fb

Dnes nejčtenější

.