Zavřít reklamu

V červnu minulého roku se začala řešit kauza mezi Bethesdou a společností Warner Bros. Bethesda podala žalobu na hru druhé jmenované firmy s názvem Westworld Mobile. Ta se totiž opravdu nápadně podobala titulu Fallout Shelter, který vyšel dříve a má ho na svědomí právě Bethesda. Nešlo pouze o grafickou podobnost obou her, ale i o stejné části kódu a Warner Bros tak byl obviněn z vědomého plagiátorství. Oba tituly totiž vytvořilo na zakázku studio Behaviours Development a zřejmě si z Falloutu Shelter nevzalo pouze inspiraci.

V původním prohlášení Bethesdy v minulém roce stálo: „Tímto chováním byla porušena smlouva se společností Bethesda. Duševní vlastnictví společnosti Bethesda včetně zákonů, obchodních tajemství a jiných práv bylo použito, respektive zneužito, na projekt Westworld Mobile, který očividně vykazuje použití prvků z titulu Fallout Shelter.“

Fallout Shelter

Celou kauzu se podařilo v těchto dnech ukončit a dozvěděli jsme se o tom ze strohého prohlášení, ve kterém se uvádí, že se Bethesda Softworks, Behavioiur Interactive a Warner Bros dohodli na vyřešení celé žaloby mimosoudně. Nic více se v prohlášení neuvádí, je tedy velmi pravděpodobné, že se firmy domluvily na finančním vyrovnání s tím, že nebudou kauza nadále řešit soudně.

Westworld Mobile

Původně Bethesda žádala i o kompletní stažení titulu Westworld Mobile z distibuce, k tomu však nedošlo a hra je i nadále dostupná. Pokud vás velmi oblíbený a skvěle hodnocený seriál Westworld z produkce HBO bavil, můžete tak vyzkoušet jeho zpracování pro mobilní zařízení. Podobnost obou her můžete porovnat v galeriích výše a na videích níže, ze kterých je znát minimálně stejná stylizace.

maxresdefault

Dnes nejčtenější

.