Zavřít reklamu

Společnost Apple oznámila záměr vybudovat nový kampus v americkém Austinu. Investice by měla být ve výši jedné miliardy dolarů. Do 5 let rovněž rozšíří počet pracovních míst napříč celými Spojenými státy. Dle tvrzení Applu se podařilo v letošním roce vytvořit ve Spojených státech celkem 6000 pracovních pozic. Celkem údajně na tomto území zaměstnává 90 000 lidí. Apple míní dále rozšiřovat  své kanceláře do Seattlu, San Diega, Culver City, New Yorku, Pittsburghu a Colorada.

Apple prý vytvoří do roku 2023 dalších 20 000 pracovních pozic, přičemž výrazného zastoupení se dočká Austin právě kvůli výstavbě nového kampusu. V Austinu v současné době pracuje pro Apple zhruba 6200 lidí. Kampus bude nejprve pracovištěm pro zhruba 5000 zaměstnanců, časem se tento počet rozroste na 15 000. Nový areál bude samozřejmě kompletně „živen“ obnovitelnou energií a bude obsahovat 50 akrů otevřeného prostranství. Areál bude zaměřen na inženýrství, výzkum, vývoj prodej, finance a zákaznickou podporu.

Interiéry Apple Parku:

Nový záměr Applu již okomentoval i jeho šéf Tim Cook, který se nechal slyšet, že je pyšný na skutečnost, že Apple přinese nové pracovní příležitosti do amerických měst. Zároveň je spokojený s nastávajícím prohloubením partnerství s městem Austin, které přinese výstavba nového kampusu. Konkrétní plány ani termín začátku výstavby ještě nebyl oznámen. Stavba Apple Parku započala v roce 2011 a předpokládalo se, že bude dokončen nejpozději v roce 2015. Nicméně různé průtahy znamenaly otevření až v roce 2017.

austin-campus-fb

Dnes nejčtenější

.