Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Segment chytrých hodinek je dynamicky rostoucím odvětvím a není divu, protože smartwatch toho v dnešní době zvládají opravdu hodně. A svým designem předčí i leckdy hodinky klasické. A právě to se povedlo hodinkám Xiaomi Huami Amazfit 2 s označením Stratos. Jedná se již o druhou generaci chytrých hodinek, která vznikla ve spolupráci značek Xiaomi a Huami. První generace hodinek Amazfit měla spoustu vlastností, které si získali díky své přívětivé ceně mnoho spokojených uživatelů. Po bližším prozkoumání zjistíme, že největší změnou, v porovnání se starším modelem, prošel zejména design hodinek. Hodinky působí celkově mohutněji, čemuž napomáhají tři výrazná tlačítka. Použity byly zcela nové materiály a to kombinace polykarbonátu, keramiky a nerezové oceli. Díky své konstrukci jsou hodinky velmi odolné a Vy se je tak nemusíte bát, vzít sebou téměř kamkoliv.

2

Technické specifikace doznaly pouze minimálních změn. U chytrých hodinek je podstatný zejména displej. V případě Amazfit Stratos byl použit LCD panels velikostí 1,34″ a rozlišením 320 x 300 pixelů. Jedná se o always-on transreflektivní displej, který je velmi dobře čitelný na slunečním světle, na druhou stranu je to vykoupeno horším podáním barev a pozorovacími úhly. V noci pak napomáhá lepší čitelnosti podsvícení, které se automaticky přizpůsobuje okolnímu světlu. Problém s čitelností hodinek tak nenastává ani na přímém poledním slunci ani za absolutní tmy. Navíc jsou hodnoty zobrazeny permanentně a vy tak nemusíte únavně hodinky aktivovat, kdykoli si chcete informace na displeji zobrazit.

Hodinky mají v základu silikonový pásek, který lze vyměnit za jakýkoli jiný se šířkou 22 mm. Originální řemínek je pohodlný a působí velmi odolně.  Do společnosti můžete vybrat elegantnější řemínek, čímž dostanou hodinky úplně nový nádech.

Hodinky Stratos jsou ovšem primárně určeny na sport a zejména během sportovních aktivit využijete jejich přednosti. Na hodinkách lze zapnout monitoring: běhu, chůze, jízdy na kole, tréninku na eliptickém trenažéru, spánku, lyžování, fitness, triatlonu a nově také plavání. Nosit hodinky i do bazénu lze vzhledem k odolnosti 5 ATM, díky které by měli hodinky vydržet i měřit plávání . Hodinky však mají více funkcí, které nalezneme pouze u prémiovějších modelů. Jedná se hlavně o GPS, která slouží k měření výkonu při sportovních aktivitách bez nutnosti nosit u sebe mobilní telefon.

3

Bez telefonu je ale funkčnost hodinek nutně omezená a je vhodné mít hodinky s telefonem propojeny prostřednictvím Bluetooth či Wi-Fi. Hodinky spárujete s Androidem i s iOS, přičemž Android je vyžadován 4.4 a vyšší, iOS pak 9 a vyšší. Hodinky je nutné párovat přes aplikaci Amazfit Watch App, která je samozřejmě k dispozici zdarma jako doplněk produktu.Bluetooth ale nemusí nutně sloužit pouze k propojení s telefonem. K hodinkám lze pomocí této technologie připojit například také bezdrátová sluchátka nebo hrudní pás k přesnějšímu měření srdečního tepu. Při připojení bezdrátových sluchátek můžete využít uložiště o velikosti 2 GB a přehrávat hudbu přímo z hodinek například při běhu.

4

Ze senzorů a dalších vychytávek jsou v hodinkách zabudované: krokoměr, akcelerometr, gyroskop, senzor tepu, barometr a kompas. Díky tomu můžou hodinky měřit ušlé kroky, převýšení, dosaženou vzdálenost, spálené kalorie, srdeční tep, kvalitu spánku, a VO2 Max. Ukazatel VO2 Max udává schopnost těla využívat kyslík. Díky zařízení Firstbeat pro analýzu tepové frekvence získáte přístup k údajům o životních funkcí a tréninkové pokyny na míru k maximalizaci možnému progresu.

Poslední věc, která by Vás měla při výběru chytrých hodinek dozajista zajímat je výdrž baterie. Ta má v případě Amazfit 2 kapacitu 280 mAh a dle výrobce by měla při standartním používání vydržet až 5 dní. Tyto čísla rozhodně značí oproti konkurenci nadprůměrnou výdrž. Nabíjení probíhá přes kolébku s USB kabelem, které jsou součástí originálního balení. Kabel připojíte k PC nebo do adaptéru a pokud nabíjíte hodinky z nulové kapacity, do 2 hodin budou plně nabité.

5

 

V porovnání s konkurencí, která nabízí hodinky podobných parametrů, budou Amazfit Stratos bodovat především cenou. Ta je nastavena velmi přívětivě, neboť je lze sehnat již od 4179,- Kč na XiaomiMarket.cz. Pokud Vás tedy hodinky zaujaly, rozhodně se nebojte po nich sáhnout, neboť Xiaomi již nás po několikáté přesvědčilo, že jejich výrobky za to stojí!

Nyní k každým hodinkám ochranná folie v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Pozor na prodejce, kteří prodávají hodinky určené pro Čínský trh nebo si účtují vysoké dopravné a zasílají produkty z ciziny!

Proč hodinky zakoupit u nás?

  • Standardní záruka 2 roky
  • Rychlá a levná doprava
  • Originální globální verze
  • Pěkné dárkové balení
  • V jakékoli situaci je jsme Vám k dispozici a rádi poradíme na chatu, e-mailu nebo telefonu
  • Zboží odesíláme každý den z Prahy
  • + Nyní v akci ochranná folie ZDARMA ke každým hodinkám!

Kde hodinky koupit?

1

Dnes nejčtenější

.