Zavřít reklamu

Chytré hodinky Apple Watch jsou v poslední době jedním z nejpopulárnějších produktů z dílny kalifornského giganta. Svými funkcemi dokáží značně usnadnit každodenní život, a mimo jiné dokáží být užitečné i při monitorování našeho zdraví. Hodinky, kterým zprvu nikdo příliš nevěřil, navíc letos přinesly u nejnovějšího modelu další revoluční vylepšení ve formě EKG, které má potenciál zachraňovat lidské životy.

Přesně na téma zdraví a Apple Watch vyzpovídal magazín TIME šéfa Applu Tima Cooka. Hned v úvodu rozhovoru Tim Cook uvedl, že zdraví spotřebitelů Applu je pro něj nesmírně důležitou záležitostí, která musí být do budoucna nadále podporována. Přestože někteří lidé si nejsou jisti tím, zdali by Apple měl vstupovat do role určitého „záchranáře“, Tim Cook má v tomto jasno. Dle něj totiž přesně tento krok byl největším přínosem.

Někteří lidé se obávají, že kvůli technologiím od Applu budou lidé zbytečně navštěvovat lékaře, i když to nebude vůbec nutné, a to jen proto, že jim to „řekly“ jejich hodinky. Podle mnohých lékařů v čele s kardiologem Johnem Mandrolou je však úplně v pořádku, pokud se u něj objeví pacient s notifikací z Apple Watch.

Prohlédněte si poslední generaci hodinek Apple Watch v galerii níže:

K tématu se vyjádřil i provozní ředitel Jeff Williams, který byl u rozhovoru též přítomen. Ten zastává názor, že jablečná společnost pouze dává svým spotřebitelům informace a je jen na nich, jak s nimi naloží. Přestože se z jedné vychytávky vyklubala určitá zodpovědnost, je třeba ji přijmout a o zdraví svých uživatelů se zajímat. Ačkoliv se testy z chytrých hodinek nedají považovat za 100 % korektní a mohou se objevit i poplašná varování, Apple se snaží tyto odchylky minimalizovat a poskytnout co nejlepší možné řešení. Například pokud systém detekuje pět kardiovaskulárních příhod, teprvé poté bude se uživateli zobrazí upozornění. Jaká je budoucnost Applu je zatím v oblacích, prozatím můžeme pouze doufat, že se jednou dočkáme neomylného zdravotního systému, který budeme mít vždy na naší ruce.

Bude poměrně zajímavé sledovat, jakým směrem bude Apple své chytré hodinky v budoucnu směřovat. Patentů pro monitorování různých zdravotních funkcí má celou řadu a pokud se mu je podaří přetavit v realitu, máme se skutečně na co těšit. Krom EKG a snímání tepové frekvence bychom se totiž mohli brzy dočkat například i neinvazivního měření hladiny cukru v krvi, na kterém Apple údajně již pěkných pár měsíců pracuje.

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.