Zavřít reklamu

Včera v podvečer vypustil kalifornský gigant velmi očekávanou aktualizaci watchOS 5.1.2 pro své chytré hodinky, jejíž součástí je i aplikace EKG pro nejnovější Apple Watch Series 4. Už při samotném představení hodinek však Apple prozradil, že bude tato funkce zprvu dostupná pouze na území USA. Jiskřičku naděje sice před nedávnem vykřesal vývojář Guilherme Rambo tvrzením, že EKG zprovozníte i pouhou změnou regionu na USA, včerejší testy však ukázaly, že ani tato úprava nastavení nepomůže. Jedna možnost, jak novinku zprovoznit i u nás, však přesto existuje. 

V průběhu dnešní noci se začaly plnit zahraniční fóra poměrně zajímavými příspěvky majitelů Apple Watch Series 4 takřka z celého světa, které potvrdily hypotézu kolegů z MacRumors o nutnosti zakoupit hodinky v USA. Uživatelé z celého světa totiž potvrzují, že zakoupené hodinky v USA po updatu aplikací EKG disponují a to dokonce i v případě, že máte region nastavený na zemi, ve které skutečně žijete. Vypadá to tedy, že funkce je omezená zcela novým způsobem – pravděpodobně jakousi provázaností s IMEI hodinek. Pokud si tedy chcete v Česku či na Slovensku EKG užít, musíte si hodinky přivézt z USA či některého z jeho teritorií, ve kterých již EKG funguje. Tedy alespoň nyní.

EKG si užijete jen na Apple Watch Series 4: 

Nasazení podobného typu omezená je poměrně zajímavé, avšak ani zdaleka ne ideální. Pokud si totiž Američané zakoupili hodinky v zahraniční (což mnoho z nich dle fór skutečně udělalo), a rádi by EKG ve své domovině nyní využívali, mají zkrátka smůlu. Monitorování jejich srdeční činnosti jim totiž ani po updatu nefunguje. Poměrně zarážející je i tvrzení některých z nich o neschopnosti podpory poskytnout účinnou radu, která by spočívala v něčem jiném než v nákupu hodinek přímo v USA. 

Doufejme, že se Apple v brzké době vyjádří k tomu, jak daleko je ve vyjednáváních o zprovoznění EKG v ostatních státech. Jelikož se však jedná o stěžejní funkci jeho nových chytrých hodinek, mohla by být jednání intenzivní. 

EKG-fb

Dnes nejčtenější

.